Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог
<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Total: 717  Displaying: 71 - 80

Алексиначки Деда Мраз

Миљана Јовановић 15.12.2020.

Поштована децо, (Душан Радовић би тако започео ову новогодишњу причу) Неко у Општини Алексинац је ове зиме мислио на вас. Деда Мраза су позвали, да свој деци до 8 година уколико му напишу писмо и оставе податке у " Деда Мразово поштанско сандуче" које се до 14. децембра налазило у главној улици, додели новогодишње пакетиће. Били сте заиста добри и послали 758 писама! Сада чекајте и верујте у Деда Мраза.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Треба ли Србија да опорезује гастарбајтере?

11.12.2020.

У мору свакодневних, али и ноћних проблема које муче Србију, почев од Ковида 19, транзиције, приватизације, раста БДП-еа, ма шта то значило, задуживања у име боље сутрашњице, борбе против мафије, и тако даље, и тако ближе, најављено опорезивање гастарбајтера усталасало је мирно српско море. Продрмало успавану жабокречину.

Опширније

Коментара: 3

На Агробизнис самиту у Врњачкој Бањи додељена награда "Нај Српкиња!"

Божа Марковић 08.12.2020.

Лепо је кад је девојка позната у свој средини, млада, школована, полетна, активна и гази кроз време достојно свом опредељењу. Таква је Милица Јанковић, дипломирани пословни менаџер, која је присутна у свакој активности својих пријатељ на Звездари. Ту је да помогне и у свакодневним обавезама, акцијама које се у њеном окружењу спроводе, на уређењу паркова и зеленила, али и као волонтер-добровољац у Београду и изван главног града.

Опширније

Коментара: 0

Србија је благословена земља

Божа Несврћанин 05.12.2020.

Писати је лако, али тек онда ако се зна шта се хоће и како нешто да се престави, обавести јавност и помогне да се види и лепша страна приче, а понекад и она друга. Намера је да се и јавност чује, односно да све написано буде разумљиво, схватљиво, а да буде и део општег размишљања, да се чини да је мишљење већине читалаца, као њихово, у заједници и шире. Да то писање изађе из неких капаџијских оквира, гледања месних представљача свега што се око нас догодило, догађа се или тек треба да се…

Опширније

Коментара: 0

Почела акција сликања мурала у Алексинцу

30.11.2020.

Не можемо а да се не запитамо, да ли је тренутно пандемија коронавируса и да ли је ситуација у Алексинцу алармантна или ипак не?

Опширније

Коментара: 3

Колумна Миодрага Тасића: Време невиђених успеха

29.11.2020.

Ако коза лаже, рог не лаже! Стара изрека потврђује српску свакидашњицу. Елем, има злурадих људи у земљи Србији који не верују у тврдње владајуће елите, и поготову првог међу нама, о свеопштом напретку и просперитету наше Отаџбине. То је оно о најмањем паду друштвеног производа у Европи, најпре. До краја године можда и не буде пада производње и стандарда. Бићемо на нули. Мада смо ми на нули већ деценијама, а пакосници још убеђују да смо и испод нуле. У дебелом минусу!

Опширније

Коментара: 0

Јавно писмо редакције Алексинац нет

Алексинац.нет 19.11.2020.

Важно обавештење: Поштовани читаоци, имамо жељу да Вас обавестимо да се данас, 19. новембра 2020 године, догодио несвакидашњи догађај, који је лепо изненадио читаву редакцију Алексинац нета.

Опширније

Коментара: 0

Историја досељавања Руса у Алексинац

Божа Марковић 12.11.2020.

Досељавање Руса у Алексинац започето је после Октобарске револуције 1917. у Краљевину Србију, а настављено је касније у Краљевину СХС, а траје и данас. Тема овог текста су бели Руси, тј. белогардејци досељавани после 1917. године. Неки Руси живели су и пре тога у Алексинцу, у 19. веку, о чему сведоче надгробни споменици на старом алексиначки гробљу-Батуровцу, којих постоје по нашем сазнању за две породице.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Како је Калигула упропастио Римско царство?

07.11.2020.

Трећи римски цар, након Октавијана Августа и Тиберија постао је Гај Јулије Цезар Германик, у историји запамћен по надимку Калигула! Постао је царем након Тиберијеве смрти 37. године нове ере. Калигула је био праунук Октавијана Августа по једној наследној линији, а по другој праунук Марка Антонија. Дакле, имао је добар педигре за римски трон.

Опширније

Коментара: 1

Колумна Миодрага Тасића: Олако потрошене паре!

Алексинац.нет 25.09.2020.

Србија по свим реалним параметрима није богата земља, али зато троши као да је чланица ОПЕК-а. То јест, као да је пребогата изворима нафте и гаса, па може да расипа колико јој се прохте. Да упоредимо само број службених аутомобила у Србији с онима у Шведској, Данској или Холандији. Код нас свака шуша, ако је на државним јаслима, има службено возило, возача, секретарицу, неретко и телохранитеља (телобранитеља), нисам сигуран шта је правилно, мада оно прво често погађа суштину!

Опширније

Коментара: 0

<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Total: 717  Displaying: 71 - 80

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима