Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог
<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 679  Displaying: 11 - 20

Птичица

Саша Гидра Марковић 18.04.2021.

Прича о детињству које је имало укус "Маст на 'леба".

Опширније

Коментара: 0

Ругла Алексинца - први део

Саша Гидра Марковић 13.04.2021.

Сви добро знамо да је Алексинац познат по разним градским руглима. Постоје безброј локација за које једноставно не постоји објашњење шта даље са таквим објектима.

Опширније

Коментара: 0

Буквица са проклете калдрме

Саша Гидра Марковић 11.04.2021.

Недеља собајле, јутарњи ритуал, стронг 3у1, ђус и наравно Фејс. На монитору се појављује добро позната информација: Имате успомене на данашњи дан, надамо се да ће вам пријати да се подсетите својих успомена."

Опширније

Коментара: 0

Свилено јелече

Саша Гидра Марковић 28.03.2021.

Приликом читања можете преслушати песму о човеку са свилем јелечем.

Опширније

Коментара: 0

Неиспричане приче

Божа Марковић 26.03.2021.

Познавао сам једног бизнис господина који је говорио да "није хигијенски брчкати по мозгу човеку", када је говорио о некој теми. Тиме је хтео да каже да се ради о нечем што је свима познато, што се зна, не треба објашњавати, иако то смета, даље лебди као да се није догодило и утиче на понашање људи у средини и ван ње.

Опширније

Коментара: 0

Служио сам само своме народу

Саша Гидра Марковић 21.03.2021.

Суморно осмомартовско јутро, још увек деца носе цвеће учитељици, а и ми остали испуњавамо своју дужност према нежнијем полу. Испред улаза у Дому културе нервозна маса нестрпљиво чека своју дозу вакцинације, а позната људска фигура са прекрштеним ногама и цигаром, у некарактеристичном расположењу проговори дрхтавим гласом: - Гидро, толико од мене, одслужио сам своме народу?!

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Држава против мафије!

20.03.2021.

Откако знам за себе, а није мало, код нас се води континуирана борба државе против криминала. Тако је било до пре двадесетак година, а у последње две деценије држава води немилосрдну борбу против мафије!

Опширније

Коментара: 1

Спирала смрти! - Прича о човеку због кога се свуда са поносом изговара реч "Алексинац"

Саша Гидра Марковић 14.03.2021.

- Хајде, престани да се палиш као хепо коцкица, није то никакво чудо, обична бре центрифуга, учили смо то, зато си и добио кеца, немаш појма - покуша да ме убије у појам мој наставак физике из основне школе Срба Ивановић.

Опширније

Коментара: 0

"Шпацир" из снова...

Саша Гидра Марковић 07.03.2021.

Хладно недељно јутро, изгледа да баба Марте још увек постоје. Субота, идеална прилика за лагани градски "Шпацир". Отворена широм капија, баш као некад када је то била нормална јутарња појава у мом породичном дворишту. Само овога пута није шикљала вода из чесме и није нестало неколико огревних цепанки . Решио сам да данас кренем у шетњу кроз сећања мојих средњошколских дана...

Опширније

Коментара: 2

Аплаузи за Тутубана! (сви ми из Љупче Николића)

Саша Гидра Марковић 27.02.2021.

- Еј тутубане шта радиш то? Тридесет и пет година ми одзвањају ове речи мога наставника математике из основне школе, Кнежевића. Стално ми је пред очима зелена табла и мало парче креде које је обично завршавало на врху моје главе и уз благе ударце главом од таблу надовезала би се чувена реченица: "Александре муко моја, тутубане над тутубанима"- уневорзише се познати бркови.

Опширније

Коментара: 1

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 679  Displaying: 11 - 20

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима