Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Gnezdo Montessori - осврт

rss

26.02.2016. Gnezdo Montessori PR Tim

Поштовани суграђани,
Прошлог месеца имали сте прилике да пратите промоцију Едукативног центра "Гнездо Montessori" из Алексинца за децу од 3 до 6 година, првог приватног "вртића" у граду који ради по чувеном и изворном монтесори програму.
Током овог периода добили смо од вас обиље драгоцених повратних информација на којима вам захваљујемо.

Gnezdo Montessori - осврт

Али пре него што после пажљивих анализа објавимо другу фазу промоције,  дозволите да дамо један наш осврт на прошла догађања:

Оно што смо после анализа закључили је следеће: навике људи, ставови и стандарди који који су нам годинама наметани и стварани, превагнули су у садржини повратних информација које смо добили од суграђана. Наравно, најмање је крив народ који их је стекао због познатих вишегодишњих околности у нашем друштву. 

Тако да смо навикли да нам квалитет није важан: да чарапе нормалног квалитета уместо 500 динара, на бувљаку коштају 150 динара и за једократну су употребу. Фармерке просечног квалитета уместо 50 и више евра, коштају 15 евра и трају 4 месеца. За патике просечног квалитета мора се платити најмање 50 евра, а не 15 евра. Ове друге се после два месеца ношења једноставно распадају...  

И на крају, вртићи. Многи корисници мисле да плаћају реалну цену нашег јединог - државног вртића по цени између 3 и 5 хиљада динара месечно, а не знају да их до реалне цене дотира наша општина вишеструком цифром од оне коју они плаћају, а овај вртић је с правом потражује ослоњен на своју традицију и квалитет. Колико знамо код нас постоји и неколико установа налик на вртиће који су у власништву невладиних организација, односно удружења грађана и слично, где корисници од спонзорства или донација код оваквих фирми буду делимично или потпуно особођени било каквог плаћања. Све је ово похвално, установа које раде на овај начин има свуда и у боље уређеним друштвима. И, добро је да постоје. Сиромашни родитељи ће тако бити у могућности да својој деци омогуће пристојно васпитање и образовање па ће се тако ови малишани,  будући људи лакше интегрисати у друштво са својим вршњацима који су имали боље услове за своје развијање.

Но, и у добро уређеним друштвима овакве организације  су   нажалост у мањини  и сматрају се алтернативом за приватну иницијативу где је власник у потпуности посвећен својој идеји. Он учествује својим образовањем и капиталом - свим својим снагама за просперитет своје фирме. Схвата и истиче своју личну одговорност и нуди реалне гаранције за квалитет услуга које нуди. С пажњом непрекидно ослушкује мишљења своје циљне групе, а  увек је мотивисан јер је на беспоштедном отвореном тржишту.

Ми, "Гнездо Монтесори" смо одлучили да се бавимо овим другим, јер, једноставно нисмо насли могућност да будемо хуманитарна организација. Дакле, не заваравајмо се: врхунски квалитет, се мора платити. Ми схватамо да смо у "пионирском" статусу  са нашим пројектом правог  приватног вртића али мора се знати да ће их на споменутим основама сваким даном бити све више и више, како се наше друштво развија...

Онда се, наравно, намеће закључак иза нашег слогана ЗА ДЕЦУ - САМО НАЈБОЉЕ... и то одмах, јер,  подсетимо се:   наша деца ће само једном бити у узрасту од 3 до 6 година...

Коментара: 0


# општина вртић удружења грађана монтесори Гнездо Монтесори
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима