Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друштво

<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Total: 1101  Displaying: 71 - 80

Начин извештавања медија може утицати да ли ће нека жена пријавити насиље

Данас 17.12.2020.

Жена из Алексинца коју је убио бивши супруг и информација да је мушкарац у Пожаревцу ранио партнерку и њену ћерку, уз све жртве породичног и партнерског насиља у овој години, свима су опомена да се скретање пажње целокупне јавности на овај велики друштвени проблем, не може и не сме временски ограничити, упозорава повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић.

Опширније

Коментара: 0

Колегинице убијене Милене у неверици кажу - Саша ју је пратио, прогањао, молио да се врати!

Вечерње новости 16.12.2020.

Дао јој је развод, али не и слободу. Откако је повредио руку много се променио, и тада су кренуле Миленине муке. Све је морала да ради сама, око куће, око стоке... Ујутру је мртва уморна долазила на посао у "Грамеру".

Опширније

Коментара: 0

Одговор Деда Мраза најмлађим становницима Алексинца

14.12.2020.

Кутија за писма која је била постављена у центру града је предата Деда Мразу.

Опширније

Коментара: 0

Трећина грађана Србије не верује или сумња у постојање коронавируса

Н1 12.12.2020.

Београдски центар за безбедносну политику (БЦБП) урадио је истраживање на тему коронавируса у Србији. По њиховим подацима већина грађана Србије сматра да ће здравствена криза изазвана коронавирусом имати озбиљне економске последице, док трећина грађана не верује или има озбиљне сумње у постојање коронавируса.

Опширније

Коментара: 0

Прича о докторкама из Алексинца коју треба да види Србија

Вечерње новости 10.12.2020.

Не постоји Алексинчанин или барем неки члан његове породице кога њих две нису лечиле од короне. Од 23. марта свакодневно раде и по 12 сати, али и даље не посустају. Цео Алексинац стрепи да докторке Светлана Шуњеварић и Катарина Стојковић Стајић не испадну из строја, јер су оне једини пнеумофтизиолози у овом граду, специјалисти за болести плућа.

Опширније

Коментара: 3

Број на који грађани општине могу пријавити непоштовање епидемиолошких мера

Општина Алексинац 07.12.2020.

Данас је у сали Скупштине општине одржана 10. седница Штаба за ванредне ситуације за територију општине Алексинац.

Опширније

Коментара: 2

Повећање запослености припадника угрожених група

04.12.2020.

Отворени клуб из Ниша у партнерству са Друштвом за развој креативности из Алексинца, у оквиру пројекта „Пакет подршке запошљавању“, реализовао је у Нишу конференцију поводом завршетка пројекта.

Опширније

Коментара: 1

Препуне чекаонице и кревети, грађани поручили "Нека види Вучић"

01.12.2020.

Снимак који смо објавили пре неколико дана на коме се виде десетине људи, који збијени једни до других чекају на преглед у Општој болници у Алексинцу, болнички кревети на којима су и по 3 пацијента, рукавице и крв на поду и оронули зидови болничке зграде - сцене су из видео снимка насталог у алексиначкој болници који се шири друштвеним мрежама, а који је стигао и до портала Јужне вести.

Опширније

Коментара: 2

Најстарија породица из царске Русије у Житковцу

Божа Марковић 29.11.2020.

Како би смо сачували од заборава порекло неких руских породица пишемо нове редове у том циљу, али и зато што се углавном ради о добрим, дисциплиновани, радним и вредним људима који су наши суседи, познаници, пријатељи, као и сазнамо како су Руси после црвене револуције, бежали и у Краљевину Србију, КСХС, а и у новије време су многи Руси изабрали Републику Србији за своју земљи. Који су их разлози водили у земљу подршке- нашу Србију?

Опширније

Коментара: 0

Песма посвећена прослављеном фудбалеру

Божа Несврћанин 28.11.2020.

Настала је много пре него што је објављена химна "Марадона", у трећем поглављу књиге, у коме су опевани многи други значајни спортисти Србије и света, књижевника Драгише Марковића "Бука страшнија од звука" 2018., Друштво за народно просвећивање "Светионик" Крагујевац. То поглавље носи наслов "Спортисти - наши узори", где је поучна песма о Марадони.

Опширније

Коментара: 0

<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Total: 1101  Displaying: 71 - 80

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима