Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumna Marije Ilić: Sedmica (7)

Iza sedam mora, sedam gora, sedam planina, sedam jezera, sedam reka i sedam dolina, sedam gradova i sedam sela, živela je jedna aždaja. Probudi se ona jednog jutra i pomisli:“ Auh čoveče...gde ja živim?!?“

Opširnije

Počinje sa radom parking služba

Obaveštavaju se korisnici javnih parkirališta na teritoriji opštine Aleksinac, da će kontrolori JKP ''Komunalne usluge'' - Parking služba, od 20. jula 2021. godine biti na terenu, vršiti obuku i ujedno kontrolisati parkirana vozila.

Opširnije

Premijera predstave otvara Kulturno leto u Aleksincu

U organizaciji Gradskog pozorišta „Teatar 91” Aleksinac počinje Kulturno leto koje će se narednih mesec dana održati na pletou ispred gradske biblioteke.

Opširnije

Na 100 hektara gradiće se industrijsko-proizvodni kompleksi, trgovački centri

Opština Aleksinac raspisala je tender za izradu novog plana detaljne regulacije radne zone Žitkovac koja će se prostirati na oko 100 heketara.

Opširnije

Piši kako ti je volja...

Nedavno je Fejsbuk preplavila vest, propraćena fotografijom, o jednom natpisu sa vrata Vranj(an)ske bolnice.

Opširnije

Četvoro nastavnika i dvoje učenika zaraženo posle ekskurzije

Epidemiolog i direktor Doma zdravlja u Aleksincu Rodoljub Živadinović upozorio je da korona virus preti selu Trnjanu i samom gradu, nakon što je infekcija potvrđena kod četvoro nastavnika i dvoje učenika 8. razreda škole u Trnjanu.

Opširnije

Predsednica Vlade Republike Srbije sa svojim saradnicima posetila opštinu Aleksinac

Danas je opštinu Aleksinac posetila Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, zajedno sa Ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom kao i Ministarkom privrede Anđelkom Atanasković.

Opširnije

Četvorica Aleksinčana poginula u udesu u Nemačkoj

U saobraćajnoj nesreći koja se 22. juna, dogodila na auto-putu u Nemačkoj, kako prenosi Euronjuz, poginula su četvorica muškaraca iz Aleksinca.

OpširnijePrijatelji sajta

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima