Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uhapšen prevarant iz Radevca

rss

24.12.2011. Izvor: Tanjug

Policija u Vrnjačkoj Banji podnela je krivične prijave protiv Tomislava V. (57) iz Vrnjačke Banje i Ljubiše R. (56) iz Radevaca kod Aleksinca zbog sumnje da su neovlašćeno realizovali menice "Slavije" i sebi i preduzeću "Luv" pribavili korist od 2,3 miliona dinara.

Uhapšen prevarant iz Radevca

U saopštenju kraljevačke policije navedeno je da je protiv Slavoljuba J. (51) iz Radevaca kod Aleksinca podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem i falsifikovanje službene isprave podstrekavanjem.

Sumnja se da je Slavoljub J. podstrekavao Tomislava V, direktora preduzeća "Slavija" iz Vrnjačke Banje, i Ljubišu R, direktora preduzeća "Liv prom" iz Vrnjačke Banje, da tokom jula ove godine daju na realizaciju veći broj menica koje je "Slavija" dala "Liv promu" kao garanciju plaćanja robe.

Sumnja se da Ljubiša R. robu nije isporučio, a da je menice realizovao neovlašćeno i bez pravnog osnova, navodi se u saopštenju. Tako je račun "Slavije" blokiran za oko pet miliona dinara i sa njega je na račun "Liv proma" putem prinudne naplate prebačeno više od 2,3 miliona dinara.

Tom prilikom su Tomislav V. i Ljubiša R. falsifikovali dokumenta o poslovnoj saradnji "Slavije" i "Liv proma".

Istražni sudija Višeg suda u Kraljevu je Ljubiši R. i Slavoljubu J. odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Komentara: 0


# krivična prijava
@ 

[ Dodaj komentar ]