Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Teška saobraćajna nesreća kod Rutevca

rss

20.01.2013.

Dve osobe poginule, a tri su povređene u sudaru dva automobila u Rutevcu.

Teška saobraćajna nesreća kod Rutevca

U sudaru dva putnička automobila koji se večeras dogodio u Rutevcu kod Aleksinca poginule su dve osobe, a tri su povređene.

Život su izgubili D. S. (23) i K. S. (19), na licu mesta.

U Urgentni centar u Nišu prebačeni su A.Đ. (20) iz Prokuplja, koji je zbrinut na Klinici za ortopediju sa povredama glave i prelomom butne kosti i devojka sa povredama grudnog koša.

Devojke D.P. (19) iz Niša i M.N. (25) iz Aleksinca, smeštene su na Klinici za neurohirurgiju

- Do nesreće je došlo kada se vozilo “reno laguna”, kojim je upravljala M. N. (25) iz Aleksinca, direktno sudarilo sa “mercedesom”, koji je vozio sada pokojni D. S. Smrtno je stradala njegova saputnica K. S. dok su povređeni i A. Đ (20) iz Prokuplja i D. P. (19) iz Niša, takođe putnici u “mercedesu”, kao i vozač “renoa” M. N. koja je u životnoj opasnosti – precizirala je policijska portparolka.

Ona je dodala da se uzroci nesreće tek utvrđuju, ali da je zasad izvesno da se “reno laguna” kretala izuzetno velikom brzinom.

- Ne možemo tačno da tvrdimo šta je uzrok udesa dok ne sprovedemo kompletno veštačenje. Ono što zasad znamo je da se “reno laguna” kretala iz pravca Rutevca ka Bobovištu, dok je “mercedes” dolazio iz suprotnog smera. Prema tragovima kočenja, možemo da kažemo da se “reno laguna” kretala veoma brzo, te da je došlo do direktnog sudara – kaže sagovornica Telegrafa.

Ona dodaje da je udar bio toliko jak da su oba vozila potpuno smrskana, a vatrogascima je bilo potrebno sat vremena da tela stradalih izvuku iz “mercedesa”.

- Na licu mesta smo utvrdili da je kolovoz bio suv, a prema svedočenjima onih koji su prvi stigli na lice mesta, neposredno nakon nesreće nije bilo magle, koja je kasnije zahvatila taj deo puta. Na tom delu puta postoji blaga krivina, pa nije isključeno da je devojka koja je upravljala “renoom”, iz zasad nepoznatih razloga, izgubila kontrolu nad vozilom. Istražni sudija dao je nalog za obdukciju tela preminulih, kao i za uzimanje krvi vozača “renoa” radi utvrđivanja eventualne alkoholisanosti – kaže naš sagovornik.

Kako je saopštio direktor niške Ortopedske klinike Milorad Mitković, povređeni A. Đ. ima višestruke prelome kostiju.

- Pacijent je primljen sa prelomom leve butne kosti, zbog čega će biti operisan, takođe ima i prelom desnog ručnog zgloba, koji je fiksiran, svestan je, stabilan i zasad van životne opasnosti – kazao je Mitković.

Devojka D. P. je nakon pregleda na Klinici za neurohirugiju otpuštena na kućno lečenje, dok se lekari niškog Kliničkog centra bore za život vozača “reno lagune” M. N.


Komentara: 0


#
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}