Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Tadić nije ispunio obećanje, njive opet poplavljene

rss

19.05.2012. Izvor: B92, Aleksinac.Net

Zbog obilnih padavina, pod vodom je bilo na stotine hektara poljoprivrednog zemljišta u ataru sela Draževac kod Aleksinca.

Pre dve godine Boris Tadić je, obilazeći tada poplaveno područje oko Vitkovca, obećao da će svi kanali za odvodnjavanje biti pročišćeni i to naveo kao prioritet.

Tadić nije ispunio obećanje, njive opet poplavljene
Voda se na njive izliva iz kanala koji je poslednji put čišćen pre 35 godina.

Draževac je jedno od najvećih sela u opštini Aleksinac, a više od 90 odsto meštana bavi se poljoprivredom.

Potok u ovom mestu se izliva i kada su manje padavine. U Draževcu kažu da je kanal poslednji put čišćen pre 35 godina. Predstavnici Mesne zajednice kažu da već 10 godina pokušavaju da ubede nadležne da prokopaju kanal, i da su poslednje obećanje dobili pre godinu dana - da su stavljeni na listu prioriteta.

Poljoprivrednici iz Draževca nadaju se, kažu, da će njihovi uskoro biti rešeni. Većina će, međutim, zbog poplava i ove godine morati opet da seje kukuruz po drugi put, u junu.

Podsećamo na izjavu tadašnjeg predsednika Borisa Tadića prilikom obilaska poplavljenih područja pre dve godine.

- U ovom trenutku poplavljeno je 1.000 domaćinstava u Srbiji i ugroženo 4.000 do 5.000 ljudi. Zahtevam da budu kažnjeni svi oni koji nisu u prethodnom mandatu čistili kanale. Na taj način ćemo obavezati svaku postojeću i buduću vlast i vladu da završe svoj deo posla, posebno institucije koje se bave time - rekao je Tadić.

Komentara: 0


#
@ 

[ Dodaj komentar ]