Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Pretraga
cirilica | latinica

Rokenrol rezime 2016.

rss

30.12.2016. Saša Marković Gidra

Bliži se polako kraj godine i po već ustaljenom običaju vreme je da se uradi rezime muzičkih događaja na ovdašnjoj gradkoj sceni.

Rokenrol rezime 2016.

Kao što pretpostavljate, nosioc skoro svih koncertnih dešavanja u gradu bio je ovdašnji Centar za kulturu i umetnost. Prošlogodišnja sezona je bila veoma zapažena, a što se tiče ove čini se još bolja i uspešnija.

Ono što je takođe za svaku pohvalu jeste i to da su aktivirana nova mesta gde su održavani koncerti. Znači, pored Doma omladine, centralne bioskopske sale i stadiona za male sportove, "Taš", aktivirana su nova- stara mesta poput bioskopske sale na Aleksinačkom rudniku i dvorište Zavičajnog muzeja.

Sezona koncertnih dešavanja počela krajem marta meseca, a čast da je otvori sezonu imao je kragujevački bend ”Vesele 80”, inače jedan od najpoznatiji kaver bendova u regionu. To se ispostavilo kao odličan potez organizatora i kao sjajna uvertira za koncert Ateist repa i promociju njihovog novog albuma “Uberlauf”, sredinom aprila u sali na Aleksinačkom rudniku.

Foto Info-G

Za vreme prvomajskih praznika na istom mestu gostovao je po prvi put beogradski bend E Play, koji je dokazao da je prava koncertna atrakcija.

Kao i svake godine na stadionu “TAŠ”, sada već tradicionalno povodom dana opštine 5 juna, rezervisan je za neki “GIGANT” bend. Posle dvadeset godina ponovo su naš grad posetili Partibrejkersi i na najbolji način opravdali poziv organizatora.

Foto Info-G Dan rudara je takođe obeležen na pristojan način nastupom benda “Elvis JR Kurtović”. Publika u Domu rudara je imala jedinstvenu priliku da uživa u hitovima benda “Zabranjenog pušenja”, koje ovaj bend izvodi savršeno na svojim nastupima.

Jesen, kao po običaju, je koncertno najaktivnije vreme kada se održavaju koncerti, a ovoga puta Dom omladine je ugostio bend Popečitelje i legendarnog bubnjara Smaka Slobodana Stojanovića Kepe i njegov bend “ Free Spirits”.

Najvažnije u ovom izveštaju je da je Aleksinac dobio po prvi put i aktuelne festivale, kao što su “Srbija Rocks”, na kome su svoje učešće uzeli poznati izvođači kao što su grupe Novembar, Samostalni Referenti, Ničim Izazvan i Marčelo.

Takođe, u decembru mesecu pokrenut je po prvi put festival “Završni udarac” na kome su nastupili aktuelni bendovi “Igralom”, “Nablesnotesni” i legendarni “KBO”.

Sve u svemu, može se reći da je ovo bila berićetna muzička sezona, koja je za svaku pohvalu. Ovde treba i dodati niz dobrih svirki u kafiću Presing od kojih su se posebno istakli nastupi bendova A101 iz Japana i kruševačkog pank rok benda Crveni karton.

Foto Info-GŠto se tiče posete koncerata može se slobodno reći da je u blagom porastu.

Koncert Goce Tržan koji je organizovan u sklopu kulturnog leta u organizaciji gradskog pozorišta na stadionu Taš je, po nekim izveštajima, posetilo 8000 ljudi, što je ujedno i rekordna poseta u Aleksincu.

Takođe, treba napomenuti da su ljubitelji muzike mogli da uživaju u skoro svim muzičkim žanrovima.

Nadamo se da nam i sledeća godina donosi niz lepih koncerata i da će se ova muzička razglednica nastaviti u istom ritmu.

Do tada rokerski pozdrav od Saše Markovića Gidre i sve najlepše u 2017. godini.

Komentara: 0


# rok muzika Saša Marković Gidra Atheist Rap E-Play Vesele 80. Partibrejkers bend Elvis J. Kurtović Marčelo Ničim izazvan Samostalni referenti Novembar grupa Slobodan Stojanović Kepa Crveni karton grupa Popečitelji Igralom grupa Nablesnotesni grupa KBO grupa
@eplayband @ 

[ Dodaj komentar ]