Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Po hitnom postupku održana 12. sednica SO

rss

30.12.2012. Izvor: Opština Aleksinac

Razlog hitnosti ove sednice ogleda se u Zakonu o uslovnom otpisu kamata i mirovanju poreskog duga koji je stupio na snagu 18. decembra ove godine. Kako pomenuti zakon nalaže, uslov za ovu poresku olakšicu stiče se izmirivanjem tekućih poreskih obaveza koje dospevaju u novembru, decembru 2012. i januaru 2013. godine, i to najkasnije do 31. januara 2013. godine.

Po hitnom postupku održana 12. sednica SO

Odbornici aleksinačke Skupštine održali su u petak 28. decembra sednicu, sazvanu po hitnom postupku.

Na dnevnom redu sednice našlo se 9 tačaka. Odbornici su dali saglasnost na programe poslovanja i finansijske planove za 2013. godinu JKP "Komunalne usluge" i JNIRTVP "Reč radnika". Usvojen je i gore pomenuti Predlog odluke o uslovnom otpisu kamate i mirovanju poreskog duga po osnovu lokalnih izvora prihoda, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na program socijalnog stanovanja na teritoriji opštine Aleksinac, kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja Fonda za izgradnju vodosistema "Bovan" za 2013. godinu. Na kraju sednice, odbijen je zahtev grupe od 23 odbornika za povećanje naknade troškova odbornicima za rad na sednicama, na 4.000 dinara.

Dvanaesta sednica Skupštine opštine Aleksinac imala je tradicionalno i svoj svečani karakter. Naime, za sve prisutne odbornike, većnike i direktore javnih preduzeća i ustanova organizovan je prednovogodišnji koktel.

Komentara: 0


# Reč radnika Komunalne usluge
@ 

[ Dodaj komentar ]