Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

"Plašim se da mi je sestra oteta"

rss

23.08.2015. Vesti onlajn, Aleksinac.Net

Ovo je rekla Lidija Mašić, sestra Kristine Mašić (13) iz Aleksinačkog Rudnika koja je poslednji put viđena 17. avgusta uveče. Tog dana je sestri Lidiji rekla da ide do Aleksinca gde je trebalo da se sretne s osobom koju je, kako je rekla porodici, upoznala preko Fejsbuka.

"Plašim se da mi je sestra oteta"

"U policiji su rekli da je moja sestra Kristina 18. avgusta oko tri sata ujutro prešla granični prelaz Kotroman ka Bosni i Hercegovini i da je bila u društvu dve odrasle osobe. Nije mi jasno kako je taj graničar smeo da je pusti da izađe iz zemlje kad se iz pasoša vidi da je maloletna. .. Tamo postoje i nadzorne kamere, pa se nadam da će biti utvrđeno ko je to bio s njom. Najviše se plašim da mi je sestra oteta i na silu odvedena u Bosnu. Ne smem ni da pomislim da bi nešto loše moglo da joj se desi. .. Brinemo svi, i mi na Aleksinačkom Rudniku, i mama i tata koji su u Nemačkoj. Ne znam ni ko bi, a još manje zbog čega i gde bi mogao da je odvede. Pa, ona je samo dete, ima tek 13 godina", kaže Lidija, a prenose "Vesti".

Prema pisanju medija, neki meštani su ispričali da su Kristinu videli u 19.20 kako ulazi u međugradski autobus, a devojčica se oko 22 sati javila ukućanima i rekla da je u Nišu i da će malo zakasniti, ali da se sigurno vraća. Međutim, budući da nije stigla ni do ujutro, njeni deda Vjekoslav, sestra Lidija i zet Igor, s kojima je Kristina živela u Aleksinačkom Rudniku, prijavili su policiji njen nestanak.

Roditelji ne dolaze
Lidija je za "Vesti" rekla da su mnogi mediji pogrešno javili da će njeni i Kristinini roditelji doći iz Nemačke u Srbiju.
- Neko koristi našu muku i neizvesnost i poigrava se kroz novine i na televiziji. Pojedini novinari objavljuju svašta, a oči im nismo videli. Majka je u Nemačkoj sa statusom azilanta i kad bi odlučila da dođe u Srbiju, ne bi mogla da se vrati. Otac je zaista bolestan i svako putovanje bilo bi veoma rizično po njega - rekla nam je Lidija.

Zet Igor ispričao je za medije da se Kristina dan pre nestanka vratila iz Nemačke, gde je bila kod roditelja, i da je trebalo da se vidi sa dečkom koji se zove Ivan.

- Javila se u ponedeljak oko 22 sata i rekla da će doći kući tek u utorak oko pola sedam ujutro. Međutim, od tada joj se gubi svaki trag. Rečeno nam je u policiji da je prešla granicu i da je u Bosni, a mi ne znamo da li je tamo otišla dobrovoljno ili je oteta - rekao je zet Igor.

On je dodao da mladić s kojim se Kristina dopisivala nema veze s njenim nestankom.

- Policija je razgovarala s momkom za koga je Kristina rekla da ga je upoznala na Fesjbuku i da su se dopisivali. Međutim, ispostavilo se da je on ne poznaje i da se nisu dopisivali. Veoma smo zabrinuti - rekao je Igor.

U aleksinačkoj i niškoj policiji su rekli da ne prestaju da tragaju za malom Kristinom, ali i da, nažalost, nema novih detalja u vezi s potragom.

Komentara: 1


# Aleksinački Rudnik Fejsbuk nestanak Kristina Mašić Lidija Mašić
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+4) (-3)

    Sestra 23.08.2015.
    Opet prepisujete? Da smo hteli ,citali bi Vesti net,tj. druge novine. Ajde uozbiljite se,i pocnite da pisete kako treba,ili gasite Sajt-rekla kazala.Dosadni ste


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}