Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Falsifikovanim pečatom prodavali karte za predstavu?

rss

05.03.2015. D. Ostojić

Nekoliko roditelja nam je poslalo priznanice koje su dobili za plaćene karte za pozorišnu predstavu u PU Lane.
Istražujući ovu priču, saznali smo niz sumnjivih stvari.

Falsifikovanim pečatom prodavali karte za predstavu?

Ono što je bez svake sumnje jeste da je dečja predstava bila izuzetna, tako da ovaj tekst nema nameru da se bavi samom predstavom i njenim sadržajem već pravnom procedurom oko organizacije predstave.

Evo šta smo saznali:

1. Pečat nevladine organizacije Pepino, kojim su overavane priznanice na prodatim kartama, je falsifikat, nepostojeća organizacija je u pitanju. Nema je u registru kod APR, a potvrdu toga smo dobili i od samih glumaca koji su nam rekli da je NVO Pepino ugašena pre nekoliko godina.

2. Na priznanici nema ničega, ni ko je organizator, niti za šta se priznanica izdaje, kome novac ide, niti ko je priznanicu izdao

3. Na ovaj način su vaspitačice, ni krive ni dužne, dovedene u problematičan položaj, da učestvuju u nezakonitim radnjama.

Odgovor o svemu ovome smo zatražili od nadležnih u PU Lane, ali ga nismo dobili.

Još jednom podvlačim nije nam namera da rušimo kredibilitet Lutkarskog pozorišta Pepino, naprotiv istražujući ovu temu saznali smo da je reč o pozorištu sa ozbiljnom reputacijom i velikim brojem dobijenih nagrada.

 

Komentara: 6


# Lane PU udruženja građana Pepino lutkarsko pozorište
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+5) (-4)

  aleksincanin 05.04.2015.
  Strasno

 • (+6) (-3)

  aleksincanka 05.04.2015.
  Zadnje vreme je doslo

 • (+7) (-2)

  Neni 06.04.2015.
  Ovo je necuveno sta se radi u PU Lane. Smenite direktorku podhitno

 • (+7) (-4)

  DSS - znamo se ! 08.04.2015.
  Šta još treba da se desi u "LANE" pa da neko od nadležnih nešto preduzme ?! Ovu ustanovu su ove i prethodne godine potresale brojne afere i tome izgleda da nema kraja. Sve je to bilo na i na B92, Prva televiziji, RTS-u i nikom ništa. Zar treba da se desi najgore kao pre par godina u Domu u Kulini, pa da se onda reaguje. I koja je politička stranka uopšte sad "zadužena" za "LANE", pošto je URS propao ? Ako su oni bili nesposobni i postavljali nesposobne na direktorska mesta, daj neka ovi drugi budu sposobni pa neka ih menjaju.

 • (+5) (-5)

  Moje ime 11.04.2015.
  Od smene nema nista ! Naprednjacima ona trenutno odgovara da bi im zavrsila prljave rabote. Ali, ne znam da li su svesni koliku cenu zbog toga placaju gradjani, a koliku ce je oni platiti na izborima.

 • (+3) (-3)

  Neni 11.04.2015.
  Doticna direktorka je primila svoju rodjaku iz Kormana, i ostale mlade vaspitacice verovatno po zasluzi


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}