Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Bina Doma kulture van funkcije?

rss

27.10.2014. D. Ostojić

Šta je razlog zbog kog je inspektor preporučio da se do daljnjeg ne koristi bina u aleksinačkom Centru za kulturu, pokušali smo da saznamo na par mesta.

Bina Doma kulture van funkcije?

Evo šta smo saznali do naših sagovornika.

"Jedan od zaposlenih je pre par dana pokvario sistem za postavku i podizanje scenskih rekvizita. Taj kvar je nastao usled nedovoljno stručnog rukovanja scenskim mehanizmom.

Ono što je bila preporuka nadležnog inspektora je da se scena ne koristi dok se kvar ne otkloni" navodi naš sagovornik.

S druge strane nam je rečeno da tu vrstu popravke i kontrole može da vrši samo ovlašćena agencija koja ima sertifikat za tu vrstu radova.

"Obaveza poslodavca je da angažuje jednog zaposlenog koji bi išao na obuku i dobio kvaliikaciju za tu vrstu poslova. Ceo trošak popravke i obuke će snositi poslodavac."

Za sada nismo uspeli da saznamo koliko će to koštati Centar za kulturu niti ko je kriv zbog nastalog kvara, tačnije da li je reč o ljudskom faktoru ili dotrajalosti scenske opreme.

Komentara: 8


# Centar za kulturu i umetnost dom kulture inspektor bina scena
@cekulaleksinac @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+24) (-3)

  jelow 27.10.2014.
  Bravo naprednjaci ! A da zaposlite jednog naprednjaka da ukljucuje osvetljenje u sali i holu ? ... I jos jednog da iskljucuje ?

 • (+22) (-3)

  perkan 27.10.2014.
  da li će i zbog toga da raskopaju plato??

 • (+13) (-2)

  hahaha 28.10.2014.
  KOD NAS IMA SVE STO KOD DRUGIH NEMA!!!!!
  NEKA ALEKSINAC POSTANE CIRKUS,NEKA SVI DOLAZE I GLEDAJU CUDA NEVIDJENA...USPUT CE I OTIS IMATI STA DA RADI A NE DA ISPRED SVOJIH PROSTORIJA PRODAJE''ORIFLAME''KOZMETIKU...ILI JE OTIS POSTAO KOZMETICKI SALON?????
  EJJJJJ RADIKALI,UPS,SNS-ovci PA VI STE BRE NEVEROVATNI!! ALAL VAM VERA NA GLUPOSTIMA
  DOM NE KULTURE JE POSTAO JAVNO RUGLO A KO SVE TAMO (NE)RADI NIJE NI CUDO...I ZA KRAJ,DA LI CE I BINA DA KOSTA 300000 e ?????

 • (+14) (-3)

  Aauuuu.... 28.10.2014.
  Koliko je ova direktorka Teatra 91 nepismena, cudo....pogledajte tj. pazljivo poslusajte na You tube bilo koji klip gde se ona pojavljuje, kakav sklop recenica, kakva tecna prica, kakvo poznavanje gramatike,....

 • (+16) (-3)

  moma 28.10.2014.
  Da li uopste ima pismenih medju nazadnjacima? Saslusajte samo precednika opstine pa ce vam sve biti jasno...inace takav covek predaje u gimnaziji...

 • (+14) (-2)

  Aauuuu... 29.10.2014.
  Evo jednog od mnogobrojnih primera:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=FS7rwM-U1Uk
  na 11:23 kaže" sutradan smo otišli u Zubinom Potoku" , valjda treba" Sutradan smo otišli u Zubin Potok"...ili na 11:02 kaže " lepa hrabrost "...?!?!...znači postoji i ružna hrabrost...itd

 • (+9) (-1)

  karlo 30.10.2014.
  Kakav nam šljam vodi opštinu, pa to je strašno!!!

 • (+10) (-2)

  Slavica 30.10.2014.
  Sve dok je tzv."sef scene"zasticen od strane direktora kao beli medved,i dok se sve zataskava i krije,prelazi preko svakakvih propusta(ovo nije jedini),dok ne bude neko stradao ici ce ovako,aljkavo i traljavo.Zna se ko koga tu i zasto stiti.Priuceni su isprimani da "rade",a oni kojima je to posao mogu samo da sanjaju radno mesto,jer nisu u odgovarajucoj stranci,nemaju rodjake ,kumove ili parice da podmazu alave politicare kojima nikad dosta.U normalnom drustvu vec bi vise njih bilo van ove ustanove,neki ne bi ni privirili u istu jer su svetlosnim godinama daleko od kulture a pogotovo od umetnosti.


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}