Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Crveni krst Srbije uputio dodatnu pomoć opštini Aleksinac

rss

20.03.2010. Milan Terzic

Na osnovu terenske procene Nacionalnog tima za procenu i koordinaciju Crvenog krsta Srbije koji je je boravio u našem gradu, Crveni krst Srbije odeljenje za delovanje u nesreći uputilo je dodatnu pomoć opštini Aleksinac.

Crveni krst Srbije uputio dodatnu pomoć opštini Aleksinac
              

Pomoć se sastoji u paketima higijene, sredstvima za dezinfekciju prostorija, sušilicama za zidove, čizmama, rezervoarima i kanistrima za pijaću vodu, pumpama za dezinfekciju, bebi paketima, lifletima o prevenciji i zaštiti zdravlja.

Na osnovu analize vode koji je uradio Institit za javno zdravlje - Niš u naselju Vitkovac ustanovljeno da voda ne podleže bakterološkoj i hemijskoj ispavnosti. Do zamućenja vode došlo je izlivanjem Južne Morave iz korita reke i pojavom podzemnih voda.

  

  
Mobilni tehnički tim Crvenog krsta Srbije i Crveni krst Aleksinac su na osnovu odluke Opštinskog štaba za odbranu od poplava, postavili 7 rezervoara kapaciteta od po 1.000 litara za pijaću vodu u naselju Vitkovac.

Takođe, naselju Vitkovac Crveni krst Aleksinac uputio je pomoć od 80 paketa sa higijenskim materijalom, 30 pari čizama, 240 kanistra za pijaću vodu i 400 brošura o prevenciji i zaštiti zdravlja „Žutica”.

   

Distribucija pijaće vode koju sprovodi gradski vodovod „Naisus” – Niš potrajaće sigurno narednih mesec dana sa tendencijom da se dodatno produži.

Treba dodatno reći da je Crveni krst Srbije obezbedio 260.000 CHF od Međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca kao pomoć poplavljenom stanovništvu Srbije.


# Vitkovac Crveni krst vodovod
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima