Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sabotaža ili?

rss

05.07.2008. Zoran Marinković

Kome smeta uspešno takmičenje?

Kod Niša lete letači iz 32 zemlje i bore se da u nepovoljnim meteo uslovima postignu retultate. Česta kiša. leđni vetar, mali start, loši putevi i otežana  komunikacja, postaju uzrok neraspoloženja i izgovor za loše rezultate.
Neki razmažen klinac se žalio, što mu niko ne raširi padobran i što nema hladovine na startu?!:


  2.dan opet prekinuto
 hrga Datum: :Wednesday 02 July 2008 - 18:59:47
europeannews../files/sport/aleksincani-na-srbija-maratonu-u-beogradu1.jpgDanas opet prekinut task na startu. Dan nije baš izgledao obećavajuće zbog niskih i rijetkih oblaka. Dali su nam 75 km task cik cak pa slijetanje u Pirot. Dok smo se spremili prestalo je puhati i wind markeri su počeli curit. Tada je trka tj „window“ pomaknut sa 12:30 na 12:35. U 12:35 odstarta par pilota, a dok smo mi došli na red okrenuo je jak leđni tj sjeverni vjetar. Nakon 40 minuta čekanja na startu trka se prekida. Tada smo svi otišli poletjeti rekreativno sa sjevernog starta.

Po putu sam izgubio Pitot tube tako da mi je Compeo  „mrtav“ (našao sam u torbi neku kemijsku pa ću to uglavit). Sjeverni start je koma, ali je bar pokošen za razliku od glavnog koji je džungla. Na sjevernom startu mogu poletjeti maksimum 3 glidera istodobno i to sa dosta muke. Organizator uopće nije pomagao krila otvarat pilotima i još su neki komentirali da neće da čekaju pilote da polete. Organizacija puca po šavovima pogotovo danas kad su zeznuli dobar dan za letenje. Start je koma bez pomoći, a najgore Meet director nije tu jer je bolestan. EP je za sada pravi fijasko i čini se da se uče organizaciji sa našim novcima. Dok se neki u organizaciji trgaju većina se ponaša lijeno i odgovor im je uvijek „nisam za to plaćen“. Očito neki ljudi ne shvaćaju da su tu radi nas a ne mi radi njih, a uostalom su plaćeni za to. Mi tri smo za trening odletjeli 2 sata u rijetkim, ali velikim termikama koje su išle do 2400m. Nakon starta je bio problem dignut jer do sletišta ima 300m, a ako ne uloviš odmah stup dole si. Srećom smo sva tri poletjeli skupa pa smo grupno pronašli dobru termiku. Sletjeli smo u Niškoj Banji blizu apartmana. Dolazak do sletišta je otežavao dosta jak NW vjetar od 25kmh. Eto to je to za danas. Valjda će sutra biti bolje.


miki.jpgDanas je dan otkazan zbog dolaska hladne fronte i oborina sad popodne. Za sada još ništa ne pada, a stvarno bi nam dobro došlo jer je vrlo vruće. Danas je na team brifingu bilo veselo pogotovo oko "retreivea" jer su neki piloti došli nazad u HQ u 5 ujutro, a bili su samo 10 km od starta!!!. Šta bi bilo tek da su 100 km? Uglavnom trku neće poništiti iako je više od pola pilota za to. Na moj zahtjev jučer, a vjerojatno i ostalih pilota, danas organizator čisti start Fakir da se može startat na NE. Isto tako bi trebali osigurat nekakvu sjenu ili šatore na startu te pitku vodu koju neki iz organizacije nisu htjeli davat pilotima. Jučerašnje skupljanje je bilo loše zbog malog broja kombija i krivog slanja kombija ,a i zbog činjenice da retreive nije imao sa sobom stanice za komunikaciju. Iako je organizacija znala da nas ima oko 40 na sjevernoj strani, po nas su poslali samo jedan kamion i to vojni u kojem je navodno bilo zabranjeno voziti ljude par dana ranije. Na kraju nas 20 je pokupio kamion, a ostale kombiji timova. Na brifingu je danas isto dan detaljan plan startanja na Fakiru te ako bude SpeedRun biti će postavljen multiple gate od po 20 min mada nam to opet ne pomaže kod polijetanja.



http://www.pjkflumen.org/
news.php?extend.63



Parajedrilicarski klub Flumen - Rijeka PG Club Flumen, Rijeka, Croatia :: Starting places, photos,


# paraglajding
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima