Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pobednici u paraglajdingu

rss

24.04.2008. http://www.nadlanu.com/


Takmičenje vazduhoplovaca "Raška open" u paraglajdingu - disciplina precizno sletanje, održano je u Raškoj od 19. do 20.aprila i učestovalao je 70 takmičara iz više zemalja, s obzirom da je to bilo i otvoreno prvenstvo međunarodne vazduhoplovne asocijacije FAI 2 kategorije.

Najbolji na takmičenju u preciznom sletanju paraglajdera "Raška open", u pojedinačnom plasmanu bili su Pavle Marinković (Paraglajding klub "Eol") i Milica Marinković (PgK "Eol"). Najbolji klub po rezultatima bio je "Eol" iz Kraljeva.
Na drugoj poziciji po broju bodova u pojedinačnoj konkurenciji našao se Goran Đurković iz PgK "Berkut", a na trećem mestu Zoran Petrović - Gugi iz "Eola". Druga od devojaka je Milica Bićanin iz AK "JAT", a na trećem mestu u ženskoj konkurenciji je Danica Kostić iz PgK "Eol".

Drugoplasirani klub je Klub slobodnog letenja "Ares" iz Beograda, a na trećem mestu našao se PGK "Grunf" iz Niša.

Vremenski uslovi koji nisu odgovarali paraglajderistima naterali su takmičare nekoliko puta u dva dana da sačekaju sa uzletanjem, a u nekih slučejevima čak i odustanu u takmičenjima.
Kako saznajemo u Vazduhoplovnom savzu Srbije, ovo je bilo prvo, od četiri kola Lige Srbije u preciznom sletanju koja će se održati u našoj zemlji do kraja godine. Poslednje kolo je predviđeno za 11. i 12. oktobar kada će biti poznati i pobednici Lige Srbije.

Sa:http://www.nadlanu.com/Dynamic/News,intLangID,2,intItemID,89101,intCategoryID,274,CityID,.html





# paraglajding Milica Marinković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima