Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog



<<<45678>>>Ukupno: 762  Displaying: 51 - 60

Kolumna Dragana Vesića: Predsednički izbori ante portas

11.11.2021.

Zasad se ne nazire svetlost u mraku. Bliži se kraju godina korone, a pandemija će, po svemu sudeći, obeležiti i narednu. Ali, 2022. je i godina predsedničkih izbora u Srbiji. To može biti i dobro jer kod poslednjih izbora u Srbiji, u vreme kampanje, korone nije bilo da bi pandemija još jače buknula kad su izbori prošli. Čudno i glupo mada nije, a videćemo kasnije i zašto.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Kako Vlada vlada?

09.11.2021.

Oprečna su mišljenja o tome kako i koliko Vlada Srbije obavlja svoj posao. Ide se iz krajnosti u krajnost. Po jednima, Vlada postoji samo na papiru. Predsednica Vlade, kao i ministri, ni o čemu ne odlučuju samostalno. Oni samo sprovode tuđe naloge. U ovom slučaju, Predsednika Srbije!

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Marije Ilić: Strašni sud

05.11.2021.

Da je “pravda spora, ali dostižna” svima je dobro poznata fraza. Da nije uvek baš tako, mnogi su se uverili na sopstvenom primeru. Jednostavno bi bilo kada bi sve funkcionisalo po zakonu. Ali, zašto da bude jednostavno, kada može i komplikovano?

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Dragana Vesića: Lilit je bila nevina

03.11.2021.

Uopšte ne pišem na temu žensko-muških odnosa jer se u moru eksperata na Fejsbuku za žensku dušu osećam inferiorno: ja sam, kao i Frojd, za ta kompleksna pitanja laik.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Marije Ilić: Pukla tikva

28.10.2021.

Pre nekoliko dana pišem sa mojom osobom (identitet poznat meni), kad me u sred razgovora pita: ”Šta pišeš sledeće?” Mislim se, šta prvo da pišem, ne znam ni sama. Svakog dana, nažalost, naiđem na novu inspiraciju. Ne znam ni da li ima smisla više da bilo šta pišem, jer me ionako razumeju samo oni kojima je već sve jasno.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Marije Ilić: Omnibus

21.10.2021.

OMNIBUS SPECIJAL -prema istinitim događajima-

Opširnije

Komentara: 1

Kolumna Marije Ilić: Ovaj „Toma“ i onaj Toma

Mikica Stankovic 13.10.2021.

Što bi mi mladi (duhom) rekli, neću da spojlujem, tako da slobodno pročitajte tekst do kraja.

Opširnije

Komentara: 0

Korona epizoda br. 18: Zdravo za gotovo

Saša Gidra Marković 10.10.2021.

Evo mene ponovo, proletelo skoro 100 dana od poslednje moje gradske priče. Polako kapiram da sve moje izoštrene kolumne, mogu da okačim "mačku o rep".

Opširnije

Komentara: 1

Kolumna Marije Ilić: Deca, od dece, deci, decu, deco, sa decom, o deci

08.10.2021.

“Dete je dete da ga volite i razumete” bio je moto Dečje nedelje koja se anualno obeležava početkom oktobra. Ova nedelja protekla je u znaku deteta i sama reč “dete” i “deca” pominjala se mnogo puta u svim padežima u lepom kontekstu. Bilo je tu i maskenbala i bala, igre, pesničkih reči, glume...bilo je svega. Šta nam ostaje kada se ova manifestacija završi?

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Marije Ilić: Indeks

01.10.2021.

Aleksinac, učiteljski grad, grad koji je iznedrio kvalitetne vaspitače koji zaista vole svoj poziv i uspešno se bave njime širom Srbije, danas dočekuje, kako sam čula, svega četrdesetak studenata.

Opširnije

Komentara: 0

<<<45678>>>Ukupno: 762  Displaying: 51 - 60

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima