Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog



12345>>>Ukupno: 762  Displaying: 1 - 10

Kolumna Miodraga Tasića: Još jedni prođoše izbori

Miodrag Tasić 09.01.2024.

Polako se privodi kraju izborna saga. Doduše, ne u potpunosti. Izbori traju. U subotu, 30. decembra, neposredno pred novu godinu, valjda da bi uveličali novogodišnju radost, izbori su ponovljeni na tridesetak mesta u Srbiji. Tamo gde su uočene nepravilnosti na izborima od 17. decembra! I tu nije kraj. Glasaće se i naredne godine. Bilo je još nekih nepravilnosti.

Opširnije

Komentara: 0

Još jedni sudbinski izbori?

Miodrag Tasić 09.11.2023.

Počela predizborna kampanja u Srbiji. Politička „elita“, ali i narod male, napredne države Srbije svojski se priprema za još jedne sudbinske izbore. Posle njih, u zavisnosti od rezultata izbora, po jednima nastaviće se razvoj, prosperitet, napredak, očuvaćemo državu u njenim ustavnim okvirima, porašće plate, penzije, imaćemo sve ovo što imamo danas, a možda i više od toga?

Opširnije

Komentara: 0

Heroji Halijarda?

Miodrag Tasić 26.10.2023.

Ove jeseni srpski film „Heroji Halijarda“ uzburkao je ne samo domaću, srpsku javnost, već i šire okruženje. Jer, film govori o spasavanju američkih i savezničkih pilota na okupiranoj teritoriji Srbije u Drugom svetskom ratu.

Opširnije

Komentara: 0

Samo nam je hleb preostao

Miodrag Tasić 15.10.2023.

Ona čuvena, davno izlizana maksima starog Rima, hleba i igara, da bi narod bio zadovoljan, važi i danas. U svim društvima i pod svakim režimom; kako u liberalnoj demokratiji, isto tako i u diktaturama, manje ili više slobodnim sistemima. Mada je prilično teško razlučiti gde vlada a gde prestaje demokratija, šta spada u ljudska prava, slobode građana, uopšte gde narod odlučuje o najvažnijim društvenim pitanjima. Jer, kako izgleda, može svaki režim sebe da naziva kako hoće i želi, činjenica je…

Opširnije

Komentara: 0

Srđan Škoro: VP 7424/10 Aleksinac

26.08.2023.

Ovo je bila moja vojna pošta u Aleksincu gde sam služio redovni vojni rok nekada Jugoslovenske Narodne Armije. Generacija oktobar 1981. – septembar 1982. godine.

Opširnije

Komentara: 1

Snaga autoriteta

Miodrag Tasić 25.08.2023.

Srbi su narod koji voli jakog vođu. Oca nacije koji će rešavati svaki njihov problem. Kome će ukazivati na nepravde, je l' te, pošto u svakom društvu, pa čak i najnaprednijem ima nečega što sreću kvari običnom smrtniku, da ne kažem radniku, seljaku i poštenoj inteligenciji!

Opširnije

Komentara: 0

Evropa nema alternativu!

Miodrag Tasić 11.07.2023.

Opao je malo entuzijazam srpske vlasti ka „Evropi koja nema alternativu“! Narod nešto nikada i nije bio preterano oduševljen istom tom Evropom. Zašto bi i bio?

Opširnije

Komentara: 0

Opet o mitinzima i šetnjama

Miodrag Tasić 11.06.2023.

Srpsko društvo je ozbiljno podeljeno. I to baš u trenutku kada nam je jedinstvo najpotrebnije. Mada, za tim jedinstvom se poseže onda kada vlastima zagusti.

Opširnije

Komentara: 0

Vreme mitinga i kontramitinga

Miodrag Tasić 16.05.2023.

Nije baš sjajno vreme u Srbiji. Počev od atmosferskih prilika, svakodnevne, sumorne, jesenje kiše usred maja, do tragičnih događaja kojima smo svedoci svakodnevno. Zavladao nemir, apatija, opšte razočaranje naroda.

Opširnije

Komentara: 0

Obračun kod AI korala

Veštačka inteligencija 30.04.2023.

"Obračun kod AI korala" je film koji istražuje šta se dešava kada se veštačka inteligencija suoči sa dubokim i kompleksnim pitanjima koja postoje u ljudskom društvu. Koral, najmoćnija AI kompanija na svetu, radi na razvoju revolucionarne tehnologije koja bi mogla da promeni svet kao što ga znamo. Međutim, kada se pojavi neobičan problem sa njihovom AI, tim ljudi mora da se suoči sa etičkim i moralnim dilemama koje se odnose na život i slobodu ljudi.

Opširnije

Komentara: 0

12345>>>Ukupno: 762  Displaying: 1 - 10

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima