Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zdravlje




<<<34567>>>Ukupno: 195  Displaying: 41 - 50

Prof. dr Nenad Dikić: Šta treba da znamo o testovima na koronu

Boža Marković Nesvrćanin / Telegraf 09.08.2020.

Profesor doktor Nenad Dikić, poreklom iz Gornjeg Adrovac, iz porodice u kojoj ima nekoliko doktora nauka u ovoj oblasti i stric Predraga Novakovića, jednog od dve hiljade diplomata veterinarske patologije u svetu, bavi se u svojim kolumnama u Telegrafu i pitanjima u širem kontekstu zvanja lekara, ali na poseban način što ga izdvaja od mnogih sa svojim tipičnim gledanjem na zvanje preko potrebno u ovo vreme.

Opširnije

Komentara: 0

Kada poznajete zaražene, drugačije je nego kada o tome slušate

BBC / B92 08.08.2020.

U lokalnom Domu zdravlja ocenjuju da je prerano da se govori o Aleksincu kao o žarištu, a stanovnici kažu da nisu previše zabrinuti.

Opširnije

Komentara: 1

U Aleksincu bolja epidemiološka situacija

Južne vesti 07.08.2020.

Ove nedelje je bolja epidemiološka situacija u Aleksincu i od 110 testiranih 19 je bilo pozitivno na koronu, a za još 30 se očekuju rezultati, kaže direktor Opšte bolnice Goran Vidić. Sve je manji i broj prvih pregleda u kovid ambulantama, ali je vanredna situacija i dalje na snazi i poštovanje mera je obavezno.

Opširnije

Komentara: 0

Direktor Doma zdravlja Aleksinac, Rodoljub Živadinović: I zdrave osobe umiru, nosite maske

Južne vesti 23.07.2020.

Direktor Doma zdravlja Aleksinac, epidemiolog Rodoljub Živadinović, govorio je za Media i reform centar Niš o virusu korona koji je i sam preležao i merama prevencije. Napominje da je najveći problem što mnogi ne veruju da korona postoji, ali da i zdrave osobe umiru od ovog virusa, te da je važno nositi masku i držati distancu, jer time štitimo i sebe i druge.

Opširnije

Komentara: 0

Predloženo da na jugu nova kovid bolnica bude u Aleksincu

13.07.2020.

Gradski štab za vanredne situacije je predložio da nova kovid bolnica na jugu bude Opšta bolnica u Aleksincu, jer kažu da je najopremljenija i spremna da pruži pomoć i najugroženijima.

Opširnije

Komentara: 0

Akcija suzbijanja krpelja na zelenim površinama

04.06.2020.

Opštinska uprava opštine Aleksinac obaveštava građane da će se u četvrtak, 4. juna 2020. godine, izvršiti akcija suzbijanja krpelja na frekventnim zelenim površinama na teritoriji opštine Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 0

Zdravstveni radnici očajni jer ih je država prevarila

Pravda 28.05.2020.

Zdravstveni radnici u Aleksincu koji su angažovani 27. marta u opštoj bolnici na osnovu naredbe Ministarstva zdravlja, trenutno su u problemu, jer obećanje koje su dobili - da budu zaposleni na neodređeno vreme - nije ispunjeno.

Opširnije

Komentara: 0

Direktor Doma u Kulini ne želi da govori dok mu ne naredi ministar

26.05.2020.

Dom u Kulini kraj Aleksinca, u kome se neguju odrasli teže ometeni u mentalnom razvoju, jedna je od mnogih ustanova socijalne zaštite koja se suočila sa koronom. Radnici svedoče o propustima u jeku epidemije - da su u početku radili skoro bez ikakve zaštite, a potom i 16 sati provodili pod punom opremom kako bi zbrinuli obolele.

Opširnije

Komentara: 0

Bolnica se postepeno vraća u obim pre uvođenje vanrednog stanja

18.05.2020.

Zbog povoljnijeg epidemiološkog stanja u Aleksincu, Opšta bolnica se od danas, 18. maja, postepeno povećava obim rada i vraća u redovno stanje.

Opširnije

Komentara: 0

Dom za stare u Aleksincu i dalje kritičan zbog "ulaska" koronavirusa

23.04.2020.

Kao stabilnu, mirnu i pod kontrolom ocenio je epidemiolog Branislav Tiodorović situaciju u ustanovama socijalne zaštite na jugu, jer su oboleli od koronavirusa uglavnom u karantinu. Nešto teža situacija je u domovima za stare, iz aleksinačkog staračkog doma 12 korisnika je na lečenju u novoj kovid bolnici u Sokobanji.

Opširnije

Komentara: 0

<<<34567>>>Ukupno: 195  Displaying: 41 - 50

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima