Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Društvo

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 866  Displaying: 11 - 20

Održana naučna tribina u biblioteci „Rade Drainac“ u Prokuplju

Boža Nesvrćanin 12.10.2019.

U sali Narodne biblioteke „Rade Drainac“ u Prokuplju 10. oktobra 2019. održana je tribina na temu „Korporativna društvena odgovornost u unapređenju duhovno-ekoloških vrednosti u ruralnim područjima, sa akcentom na Toplički kraj, u organizaciji Evropskog defendologija centra Banja Luka, Internacionalno bibliografskog centra Kembridž, Udruženja „Pukovnik Rajevski“ Žitkovac i TCIP Vrnjačka Banja.

Opširnije

Komentara: 0

Humanitarna organizacija "Klinci" pomaže Sofiji

11.10.2019.

Novoformirana humanitarna organizacija "Klinci" će u ponedeljak 14. oktobra organizovati akciju za pomoć Sofiji Nakić koja boluje od sarkoma vezivnog tkiva u sinusnoj šupljini i na mekom nepcu.

Opširnije

Komentara: 0

Učenici u Aleksincu i Nišu učiće o nenasilju i zdravim stilovima života

09.10.2019.

Predstavnici Udruženja Romkinja „Osvit“ u okviru projekta „FAIR III za mlade“ potpisali su memorandum sa predstavnicima šest osnovnih i srednjih škola u Nišu čiji će učenici i učenice biti uključeni u realizaciju projekta.

Opširnije

Komentara: 0

Dečija nedelja od 7. do 13. oktobra

07.10.2019.

Sa sloganom „Da pravo svako – dete uživa lako” danas počinje Dečija nedelja u Aleksincu.

Opširnije

Komentara: 0

Trideset godina od najveće rudarske nesreće u Srbiji

04.10.2019.

Radio televizija Srbije je prikazala dokumentarni film pod nazivom Muzej garavih senki, koji se bavi tragedijom u aleksinačkom rudniku pre trideset godina.

Opširnije

Komentara: 1

Delegacija grčkog grada Lavrio je posetila Aleksinac

Tekst i foto: Boža Marković - Nesvrćanin 01.10.2019.

Od 27. do 29. septembra u Aleksincu je boravla delegacija gradova Lavrio i Keratea, iz Grčke. Delegaciju su predvodili predsednici Skupština ova dva grada, a domaćin im je bio predsednik Skupštine opštine Aleksinac Grujica Veljković.

Opširnije

Komentara: 0

Ko će da napravi najbolji ajvar u Aleksincu

19.09.2019.

Manifestacija - karavan „Izađi mi na teglu!” je programski, produkcijski i organizaciono potpuno jedinstvena u državi i regionu. „Izađi mi na teglu” spaja tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom, zatim sve to promeša i na kraju uradi ono što najbolje zna – napuni teglu!

Opširnije

Komentara: 0

Sofija bi mogla i besplatno na pregled ako bi dobila uput

16.09.2019.

Teške muke Sofije Nakić (16) iz Žitkovca kod Aleksinca, obolele od sarkoma vezivnog tkiva u sinusnoj šupljini i na mekom nepcu, kao što smo već pisali, dotakle su u srce našeg najstarijeg čitaoca iz daleke Australije, Mihajla Hromiša (95), koji je uputio pomoć od 200 dolara. Prema njegovoj želji, dar je odmah prosleđen na njenu kućnu adresu, na čemu se Sofijin tata Bojan Nakić od srca zahvalio.

Opširnije

Komentara: 0

U susret novoj zimi bez zaklona na autobuskim stajalištima

Aleksinac.net 10.09.2019.

Čitaoci su nam skrenuli pažnju na jedan dugogodišnji problem koji nikako da dođe na red za rešavanje u Aleksincu. Autobuska stajališta za gradski prevoz su bez nastrešnica, što možda nije problem u danima kada nema padavina, ali kako se bliže hladni dani to će putnici svakako da osete, pogotovu deca koja zbog škole autobuse najviše i koriste.

Opširnije

Komentara: 0

Na području Opštine Aleksinac sadićemo stabla 3. novembra!

05.09.2019.

Magazin National Geographic organizuje akciju sadnje stabala u opštinama u Srbiji sa planom da se zasade 50000 sadnica. Na njihovoj mapi se nalazi i Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 866  Displaying: 11 - 20