Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Društvo

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 1006  Displaying: 1 - 10

Kanadska kompanija Magna gradiće fabriku u Aleksincu

Ekapija 27.10.2020.

Kanadska kompanija Magna Seating gradiće u Aleksincu fabriku za izradu komponenti za sedišta za automobile. Aleksinački odbornici doneli su odluku o zaključenju ugovora o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini neposrednom pogodbom, bez obaveze plaćanja naknade, navodi se na opštinskom sajtu.

Opširnije

Komentara: 0

Znak je postavljen, a vozači neka pogađaju o čemu se radi

Aleksinac.net 26.10.2020.

U ulici Vojske Jugoslavije, koja se proteže uz obalu Moravice, nedavno je postavljen novi znak za prepreku za usporavanje saobraćaja zbog "ležećih policajaca" koji se nalaze na raskrsnici. Samo što je znak postavljen na pogrešnoj strani!

Opširnije

Komentara: 0

Doneta odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, ali samo na papiru

Južne vesti 24.10.2020.

Trenutno nije produženo radno vreme ugostiteljskih objekata u Aleksincu i oni mogu da rade i dalje samo do 23 sata, kaže predsednik Opštine Dalibor Radičević. Objašnjava da se odluka o dužem radnom vremenu, koju su većnici usvojili, odnosi na redovan rad i da će biti na snazi tek kada prođe epidemija korone, te poziva građane da do tada poštuju mere Kriznog štaba Vlade.

Opširnije

Komentara: 0

Dok Krizni štab traži dosledno sprovođenje mera, u Aleksincu predlažu duže radno vreme kafića

Južne vesti 23.10.2020.

Dok su iz Kriznog štaba Vlade danas poručili da su zabrinuti zbog trenutne epidemiološke situacije koja se pogoršava i traže da se mere dosledno sprovode, u isto vreme su u Aleksincu i pored zabrane rada ugostiteljskim objektima posle 23 sata većnici usvojili predlog da se produži radno vreme kafića, vikendom i za dva sata. Iako odluka još nije konačna, nejasno je otkud ovakav predlog i pored povećanja broja obolelih od korone.

Opširnije

Komentara: 0

Adaptacija osnovne škole "Stojan Živković - Stole", Trnjane u izdvojenom odeljenju u Donjem Ljubešu

Opština Aleksinac 21.10.2020.

Radovi na adaptaciji osnovne škole "Stojan Živković - Stole" u Donjem Ljubešu započeti su septembra meseca 2020-e godine.

Opširnije

Komentara: 1

Radovi na mostu u Ražnju trajaće još mesec dana

19.10.2020.

Da će građani zbog radova na mostu na auto-putu, da bi došli od jednog kraja Ražnja do drugog, morati ili da kruže i do 5o km ili voze njivama, na šta su ukazali žitelji ove opštine, sada potvrđuju iz Puteva Srbije. Oni kažu da su radovi bili neodložni zbog bezbednosti vozača, da bi trebalo da traju do 15. novembra, kao i da je građanima jedina alternativa petlja Aleksinac, kao i atarski putevi.

Opširnije

Komentara: 0

Prva nagrada za "Čitaliće" po treći put ide u Paraćin

19.10.2020.

Prvu nagradu na Međunarodnoj smotri čitalaštva koja se organizuje u Aleksincu pod pokroviteljstvom opštine i ministarstava prosvete i kulture i informisanja po treći put osvojio je blog Tehnološle škole iz Paraćina.

Opširnije

Komentara: 0

Zmija u Domu za nezbrinutu decu "Hristina Markišić"

Srbija danas 17.10.2020.

U Domu za nezbrinutu decu "Hristina Markišić", u samom centru Aleksinca, jutros je primećena zmija, a kako se saznaje deca su na sigurnom jer je gmizavac viđen u podrumu dok se mališani nalaze na gornjim spratovima.

Opširnije

Komentara: 0

Maske obavezne u zatvorenom prostoru, a preporučene na otvorenom

N1 16.10.2020.

Vlada je razjasnila odluku Kriznog štaba o nošenju maski na otvorenom.

Opširnije

Komentara: 0

Od danas maske obavezne i na otvorenom

16.10.2020.

"Svuda, stalno i svi", kaže Darija Kisić Tepavčević nakon odluke Kriznog štaba da je nošenje maski obavezno i na otvorenom, kao i da ova odluka stupa na snagu odmah. Najavljuje strožu kontrolu, ali nije objašnjeno da li ima sankcija, ko će ih sprovoditi i kakve će biti.

Opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 1006  Displaying: 1 - 10

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}