Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica
Oglas je istekao ili ne postoji

Kolumna Miodraga Tasića: Izbori kad im vreme nije II

Zaoštrava se politička borba u Srbiji. Teče izborna kampanja, pa se stranke, koalicije i istaknuti pojedinci takmiče u privlačenju glasača za nastupajuće izbore.

Opširnije

Porodici kojoj je izgorela stolarska radionica u Ljuptenu hitno potrebna pomoć

Humani stanovnici Aleksinca pokrenuli su akciju pomoći porodici Miljković iz aleksinačkog sela Ljuptena, kojoj je u požaru 11. aprila izgorela stolarska radionica stara skoro pola veka i štale u kojima su čuvali stoku i stočnu hranu.

Opširnije

Neumorna ekipa aleksinačkih zdravstvenih radnika u borbi protiv "Korone"

U toku protekle nedelje, COVID ekipa Doma zdravlja Aleksinac vršila je testiranje radnika i štićenika GC „Jelenac“ i radnike RMU „Soko“.

Opširnije

Bog mi je dao četvoro dece, ali sa svakim sam prošla golgotu

Obično u izveštajima iz prvih poseta pri kraju navodimo šta je neophodno od pomoći. Ovog puta ćemo to učiniti nešto drugačijim redom. U razgovoru s porodicom Stojković iz sela Dobrujevac kod Aleksinca saznali smo da su im neophodne rotaciona kosačica i balirka za seno, a golim okom se moglo videti da su im zbog ogromne vlage prekopotrebni izolacija, oluci, staza oko kuće i sređivanje soba.

Opširnije

In Memoriam Goran Živanović

Vest da je naš drug i prijatelj Goran Živanović preminuo 23. aprila 2020. godine od posledica opakog virusa, zatekao nas je nespremne i još uvek ne verujemo da je to moguće, da nije fizički među nama.

Opširnije

Šta se desilo pa je Aleksinac pre par dana zabeležio 56 zaraženih za 24 sata?

Pre dva dana Aleksinac je sa čak 56 novobolelih od korona virusa, u roku od samo 24 časa, bio drugi na listi odmah iza Beograda. Dan kasnije sa još 18 pozitivnih na Kovid-19 pao je na peto mesto, ali se i dalje sa 122 zaražene osobe nalazi u TOP 10 gradova u Srbiji!

Opširnije

Jasmina svakodnevno snabdeva starije sugrađane

- Ona je heroj našeg sela, naša Jasmina i po kiši i po snegu svakog dana snabdeva starije sugrađane, malo je reći BRAVO, piše na fejsbuk stranici "Čuvari Turije Bankovac"

Opširnije

Rudari zaraženi virusom, zaštitne mere i oprema izostali

U rudniku „Soko“ najmanje sedmorica rudara iz Aleksinca, Sokobanje i Knjaževca zaraženi su korona-virusom. Kako prenosi Dojče vele, tamo su prekasno uvedene mere.

OpširnijePrijatelji sajta

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}