Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Рокенрол резиме 2016.

rss

30.12.2016. Саша Марковић Гидра

Ближи се полако крај године и по већ устаљеном обичају време је да се уради резиме музичких догађаја на овдашњој градкој сцени.

Рокенрол резиме 2016.

Као што претпостављате, носиоц скоро свих концертних дешавања у граду био је овдашњи Центар за културу и уметност. Прошлогодишња сезона је била веома запажена, а што се тиче ове чини се још боља и успешнија.

Оно што је такође за сваку похвалу јесте и то да су активирана нова места где су одржавани концерти. Значи, поред Дома омладине, централне биоскопске сале и стадиона за мале спортове, "Таш", активирана су нова- стара места попут биоскопске сале на Алексиначком руднику и двориште Завичајног музеја.

Сезона концертних дешавања почела крајем марта месеца, а част да је отвори сезону имао је крагујевачки бенд ”Веселе 80”, иначе један од најпознатији кавер бендова у региону. То се испоставило као одличан потез организатора и као сјајна увертира за концерт Атеист репа и промоцију њиховог новог албума “Уберлауф”, средином априла у сали на Алексиначком руднику.

Фото Инфо-Г

За време првомајских празника на истом месту гостовао је по први пут београдски бенд E Play, који је доказао да је права концертна атракција.

Као и сваке године на стадиону “ТАШ”, сада већ традиционално поводом дана општине 5 јуна, резервисан је за неки “ГИГАНТ” бенд. После двадесет година поново су наш град посетили Партибрејкерси и на најбољи начин оправдали позив организатора.

Фото Инфо-Г Дан рудара је такође обележен на пристојан начин наступом бенда “Елвис ЈР Куртовић”. Публика у Дому рудара је имала јединствену прилику да ужива у хитовима бенда “Забрањеног пушења”, које овај бенд изводи савршено на својим наступима.

Јесен, као по обичају, је концертно најактивније време када се одржавају концерти, а овога пута Дом омладине је угостио бенд Попечитеље и легендарног бубњара Смака Слободана Стојановића Кепе и његов бенд “ Free Spirits”.

Најважније у овом извештају је да је Алексинац добио по први пут и актуелне фестивале, као што су “Srbija Rocks”, на коме су своје учешће узели познати извођачи као што су групе Новембар, Самостални Референти, Ничим Изазван и Марчело.

Такође, у децембру месецу покренут је по први пут фестивал “Завршни ударац” на коме су наступили актуелни бендови “Игралом”, “Наблеснотесни” и легендарни “КБО”.

Све у свему, може се рећи да је ово била берићетна музичка сезона, која је за сваку похвалу. Овде треба и додати низ добрих свирки у кафићу Пресинг од којих су се посебно истакли наступи бендова А101 из Јапана и крушевачког панк рок бенда Црвени картон.

Фото Инфо-ГШто се тиче посете концерата може се слободно рећи да је у благом порасту.

Концерт Гоце Тржан који је организован у склопу културног лета у организацији градског позоришта на стадиону Таш је, по неким извештајима, посетило 8000 људи, што је уједно и рекордна посета у Алексинцу.

Такође, треба напоменути да су љубитељи музике могли да уживају у скоро свим музичким жанровима.

Надамо се да нам и следећа година доноси низ лепих концерата и да ће се ова музичка разгледница наставити у истом ритму.

До тада рокерски поздрав од Саше Марковића Гидре и све најлепше у 2017. години.

Коментара: 0


# рок музика Саша Марковић Гидра Atheist Rap E-Play Веселе 80. Партибрејкерс бенд Елвис Ј. Куртовић Марчело Ничим изазван Самостални референти Новембар група Слободан Стојановић Кепа Црвени картон група Попечитељи Игралом група Наблеснотесни група КБО група
@eplayband @ 

[ Додај коментар ]