Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

По хитном поступку одржана 12. седница СО

rss

30.12.2012. Извор: Општина Алексинац

Разлог хитности ове седнице огледа се у Закону о условном отпису камата и мировању пореског дуга који је ступио на снагу 18. децембра ове године. Како поменути закон налаже, услов за ову пореску олакшицу стиче се измиривањем текућих пореских обавеза које доспевају у новембру, децембру 2012. и јануару 2013. године, и то најкасније до 31. јануара 2013. године.

По хитном поступку одржана 12. седница СО

Одборници алексиначке Скупштине одржали су у петак 28. децембра седницу, сазвану по хитном поступку.

На дневном реду седнице нашло се 9 тачака. Одборници су дали сагласност на програме пословања и финансијске планове за 2013. годину ЈКП "Комуналне услуге" и ЈНИРТВП "Реч радника". Усвојен је и горе поменути Предлог одлуке о условном отпису камате и мировању пореског дуга по основу локалних извора прихода, Предлог решења о давању сагласности на програм социјалног становања на територији општине Алексинац, као и Предлог решења о давању сагласности на Програм пословања Фонда за изградњу водосистема "Бован" за 2013. годину. На крају седнице, одбијен је захтев групе од 23 одборника за повећање накнаде трошкова одборницима за рад на седницама, на 4.000 динара.

Дванаеста седница Скупштине општине Алексинац имала је традиционално и свој свечани карактер. Наиме, за све присутне одборнике, већнике и директоре јавних предузећа и установа организован је предновогодишњи коктел.

Коментара: 0


# Реч радника Комуналне услуге
@ 

[ Додај коментар ]