Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ископали гроб да би опљачкали покојника

rss

19.05.2012. В. А. Телеграф.рс

Непознати лопови прекопали раку у којој је пре месец дана сахрањен Слободан Јовић и украли већу количину динара и девиза које су родбина и пријатељи покојника убацивали у сандук током сахране

Ископали гроб да би опљачкали покојника

Непознати лопови опљачкали су гробницу педесетогодишњег Слободана Јовића у селу Каменица код Алексинца. Вандали су под окриљем ноћи дошли до сеоског гробља и прекопали Јовићеву раку, који је пре месец дана преминуо од карцинома. Претпоставља се да је однета већа количина новца, јер је током Јовићеве сахране његова родбина у сандук убацивала и динаре и девизе.

Крађу, каква се не памти у алексиначком крају открила је мајка преминулог Косовка, која од синовљеве смрти, сваког дана обилази његов гроб.

- Прво што сам приметила биле су велике гомиле земље, било је сигурно за четири камионске приколице. Помислила сам да се припрема нечија сахрана, нисам ни сањала шта ме чека. Кад сам дошла до синовљевог гроба умало се нисам срушила. Рака је била потпуно ископана а поклопац сандука поломљен. Одмах смо позвали полицију али још не можемо да дођемо себи – прича Јовићева мајка за наш портал.

Она је објаснила да је њен син Слободан сахрањен пре месец дана, а да је пре тога са породицом радио у Аустрији. Иначе, Јовићи у Алексинцу имају кафану и неколико кућа па госпођа Јовић претпоставља да је разлог оваквог дела то што је неко мислио да је “сандук пун злата”.

- Међутим, осим мобилног телефона ништа друго Слободаново није било у сандуку. Док је био жив носио је масиван златни ланац, али накит није са њим сахрањен. У сандуку је било новца, што динара што девиза, јер је овде обичај да се покојник на тај начин дарује. И ја сам му ставила две хиљаде динара а моја ћерка која живи у Швајцарској и њена родбина по педесет франака, али не могу да схватим какви су то људи који због новца могу да сломе сандук и у блато избаце мртвог човека – каже покојникова мајка за Телеграф.рс.

Отац умрлог, Љубивоје потврђује да је у мртвачком ковчегу била знатна сума новца.

- На сахрани је било више од хиљаду људи јер је син био веома поштован. Иако је живео у Алексинцу свакодневно је долазио у Каменицу, по својој жељи овде је и сахрањен. Није било тога коме он нешто није учинио, или га даровао. Један човек из Алексинца који живи од осам хиљада социјалне помоћи у гроб му је ставио хиљадарку, казавши да га је Слободан читавог живота помагао па да он жели да њега дарује последњи пут – наводи Љубивоје за наш портал.

Нишка полиција саопштила је да је у току потрага за починиоцима овог вандалског чина.

- Увиђај је обављен, за сада су још у питању неидентификовани извршиоци који се сумњиче за кривично дело повреде гроба – саопштила је портпарол нишке Полицијске управе Лидија Павловић.

Кривични закон РС за ово кривично дело предвиђа новчану или казну затвора до три године.


Коментара: 0


# Каменица
@ 

[ Додај коментар ]