Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

7. Меморијални турнир "Мића Пројовић"

rss

15.07.2017. mvp.rs

У недељу 16. јула 2017. на отвореним теренима спортског центра „Таш“ у Алексинцу одржаће се 7. Меморијални турнир „Мића Пројовић“ у “3×3” баскету. Турнир се одржава у оквиру званичног "3×3" Рода првенства Србије.

фото: КСС

Турнир седму годину узастопно организују играчи којима је је љубав према кошарци усадио истакнути кошаркашки радник Милорад Мића Пројовић.

Одржава се у сениорској и јуниорској конкуренцији. Награда за победничку екипу у сениорској категорији износи 60.000 динара, плус спортска опрема КСС и пласман на Финални турнир Србије. Другопласирани тим добија четири таблет рачунара и спортску опрему КСС. У јуниорској категорији победнику следује 10.000 динара и спортска опрема КСС, а другопласираној екипи спортска опрема КСС.

“Турнир ће се одржати 16. јула и један је од квалификационих за завршни турнир који ће се одржати у Београду и на коме ћемо добити новог првака државе. Поносни смо што имамо традицију од 2011. и што је званични “3×3" турнир под покровитељством КСС игран у нашем граду када је таквих турнира било само неколико у држави. По традицији, алексиначки турнир ће и ове године бити најпосећенији у Србији, а као и увек обезбедили смо богат пратећи програм уз који ће гледаоци уживати” – изјавио је Радмило Мојсиловић, један од организатора турнира.

Очекује се велики број гостију из света кошарке тог дана у Алексинцу, а посетиоци ће присуствовати и мечу ветерана Алексинца и репрезентације Србије 50+ која се управо вратила са бронзаном медаљом са Светског првенства у Италији. Тој утакмици би требало да присуствује и Слађан Стојковић, легендарни кошаркаш из Алексиначких Рудника. Као и сваке године организатори најављују специјалне госте, познате личности из света српске кошарке.

Котизација за сениорске екипе је 3.000, а за јуниорске 2.000 динара.


# кошарка Радмило Мојсиловић Милорад Мића Пројовић баскет Слађан Стојковић Муса КСС
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима