Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Победници у параглајдингу

rss

24.04.2008. http://www.nadlanu.com/


Такмичење ваздухопловаца "Рашка опен" у параглајдингу - дисциплина прецизно слетање, одржано је у Рашкој од 19. до 20.априла и учестовалао је 70 такмичара из више земаља, с обзиром да је то било и отворено првенство међународне ваздухопловне асоцијације ФАИ 2 категорије.

Најбољи на такмичењу у прецизном слетању параглајдера "Рашка опен", у појединачном пласману били су Павле Маринковић (Параглајдинг клуб "Еол") и Милица Маринковић (ПгК "Еол"). Најбољи клуб по резултатима био је "Еол" из Краљева.
На другој позицији по броју бодова у појединачној конкуренцији нашао се Горан Ђурковић из ПгК "Беркут", а на трећем месту Зоран Петровић - Гуги из "Еола". Друга од девојака је Милица Бићанин из АК "ЈАТ", а на трећем месту у женској конкуренцији је Даница Костић из ПгК "Еол".

Другопласирани клуб је Клуб слободног летења "Арес" из Београда, а на трећем месту нашао се ПГК "Грунф" из Ниша.

Временски услови који нису одговарали параглајдеристима натерали су такмичаре неколико пута у два дана да сачекају са узлетањем, а у неких случејевима чак и одустану у такмичењима.
Како сазнајемо у Ваздухопловном савзу Србије, ово је било прво, од четири кола Лиге Србије у прецизном слетању која ће се одржати у нашој земљи до краја године. Последње коло је предвиђено за 11. и 12. октобар када ће бити познати и победници Лиге Србије.

Сa:http://www.nadlanu.com/Dynamic/News,intLangID,2,intItemID,89101,intCategoryID,274,CityID,.html





# параглајдинг Милица Маринковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима