Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

5 најбољих чајева за здрав губитак килограма

rss

06.10.2017.

Шоља чаја савршен је напитак за предстојеће хладне дане, умириће вам бол у грлу, загрејати вас и помоћи да изгубите сувишне килограме.

5 најбољих чајева за здрав губитак килограма

Сваки од ових 5 најбољих чаја за губитак тежине има своју индивидуалну, магичну особину, једни утичу на ваш хормон глади, други убрзавају метаболизам, док трећи напросто топе масне наслаге. Такође утичу на смањење ризика од срчаних болести и дијабетеса. Нека шоља чаја ове зиме буде ваш свакодневни ритуал.

Оолонг чај

Један од набољих дијеталних чајева, за њега знају рећи да је право кинеско чудо. Користи се већ 400 година, браункасте је боје и пријатног слаткастог укуса. Убрзава метаболизам и потпомаже сагоревање масти. Пијте га пре сваког оброка. Овај чај има способност да се бори против слободних радикала, успорава процес старења, те доприноси здравијој кожи. Уколико редовно конзумирате овај чај имаћете бенифите на здравственом плану, бићете виткији и изгледати млађе.

Чај од нане

Спада у један од најздравијих чајева. Решава стомачне тегобе, делује умирујуће на организам и богат је магнезијумом. Јача имунитет, смањује стрес и потпомаже мршављење. Прави се од осушених листова нане које је потребно прелити врелом водом. Пијте га пред спавање, јер помаже у борби са несаницом.

Чај од хибискуса

Попут других биљних чајева нискокалоричан је. Уколико вам је циљ мршављење не заслађујте га. Требаће вам мало времена да се навикнете на његов укус. Снижава крвни притисак и холестерол. Спречава апсорбцију скроба и глукозе, па га уврстите у свакодневну исхрану уколико желите да смржате.

Зелени чај

Ово је дефитивно један од најбољих чајева за скидање килограма. Не морате да идете на дијете, довољно је да пијете зелени чај пре сваког оброка. Овај чај је одличног укуса, а има и бенефити по ваше здравље. Убрзава метаболизам и усорава старење.

Рооибоис чај

Постао је веома популаран последњих година широм света. Не садржи кофеин и може стати раме уз раме са зеленим чајем. Веома је богат антиоксидантима, спречава појаву малигних тумора. Снижава холестерол, одличан је у борби са грипом, алергијама и уклањању бубуљица. Пијте га уместо воде током дана уколико желите да смршате.

Напомена

Ниједна врста чаја није свемогућа. Чајеви само могу поспешити учинак мршављења. Потребно је да променити навике у исхрани и повећати физичку активност.


# чај мршављење зелени чај
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима