Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

47. "бели крос" - 4 лична рекорда алексиначких атлетичара

rss

02.02.2014. Предраг Костић, АК Напредак

На 47. Међународном Белом Кросу, одржаном у Београду 2.2.2014. године, учествовали су и атлетичари АК "Напредак".

47. "бели крос" - 4 лична рекорда алексиначких атлетичара

По изузетно отежаним условима за такмичење и залеђеној стази, наши такмичари су имали јаку конкуренцију у домаћим и страним такмичарима. Јак ветар је отежавао свим такмичарима да покажу најбоље што могу. Имали смо такмичаре у јуниорској и сениорској конкуренцији. Организатори такмичења су, због лошег времена трке, смањили за одређену дужину. Јуниорке и сениорке су трчале 2 км, јуниори 3 км, сениори 5 км. Учествовали су такмичари из домаћих клубова и иностранства (Румунија, Мађарска, Словенија, Босна и Херцеговина и Црна Гора).

Милица Зековић је у трци сениорки на 2 км остварила лични рекорд 7 минута 52 секунди и заузела 9-то место,
Милијана Зец је у трци јуниорки на 2 км остварила лични рекорд 8 минута 15 секунди, 6-то место,
Ненад Здравковић и Марко Николић су трчали трку за јуниоре на 3 км. Остварили су личне рекорде, обојица.
Ненад здравковић је заузео 6-то место са резултатом 10 минута 1 секунда. Марко Николић је заузео 4-то место са резултатом 9 минута 58 секунди, Марко је изгубио треће место за 2 секунде, у занимљивом финишу на крају трке.

Тренер клуба Предраг Костић је презадовољан оствареним резултатима на почетку тркачке сезоне. Сви такмичари су показали да су тренутно најспремнији у клубу и оправдали су очекивања. Марко и Ненад, уколико потврде овакве резултате на Првенству Србије у кросу, на почетку марта месеца, добиће статус репрезентативаца Србије. Ову информацијију је потврдио и селектор јуниорске репрезентације. После овог успешног старта сезоне настављамо са припремама за следећа такмичења која нам предстоје.


# атлетика Напредак АК Предраг Костић Милица Зековић Ненад Здравковић Марко Николић Милијана Зец Црна Гора Босна и Херцеговина
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима