Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

4 златне медаље за атлетичаре

rss

28.05.2014. АК Напредак

Атлетичари АК "Напредак" из Алексинца учествовали су на окружном такмичењу средњих школа у Нишу 27.05.2014.

4 златне медаље за атлетичаре

Они су на овом такмичењу представљали своје школе. Остварили су веома запажене резултате.

Учествовали су Душан Јончић у трци на 100 метара са резултатом 12.16 заузео је 4. место у својој групи. Серију медаља је отворила Милијана Зец у трци на 400 м са новим личним рекордом 1 мин. 4 сек. 30 ст. освојила прво место, после ње је наступио Ненад Здравковић такође у трци на 400 м са резултатом 52 секунди и 20 стотих, који је убедљиво био први. У трци на 800 м Милица Зековић је освојила прво место у јако занимљивој трци до самог краја са резултатом 2 минута 24 секунди, она је овим резултатом изједначила свој лични рекорд. Серију медаља је затворио Марко Николић у трци на 1000 м са резултатом 2 минута и 36 секунди, Марко је поправио свој лични рекорд за 3 секунди и победио убедљиво у својој конкуренцији.

Ово је било квалификационо такмичење и ове такмичаре очекује Финално такмичење у Новом Саду 10.06.2014. 

Милијана Зец, Милица Зековић, Душан Јончић, Марко Николић су ученици Алексиначке гимназије, а Ненад Здравковић је ученик Техничке школе "Прота Стеван Димитријевић"

Тренер клуба Предраг Костић је задовољан са резултатима свих такмичара:

"Они су ово такмичење схватили озбиљно и свако од њих је ушао у трку са великом концентрацијом и жељом за што бољим резултатом. Ово је била одлична провера за све такмичаре, јер их већ за викенд очекују нове трке у квалификацијама за Куп Србије у Крагујевцу."


# атлетика Напредак АК Предраг Костић Милица Зековић Ненад Здравковић Марко Николић школе Душан Јончић Милијана Зец прота Стеван Димитријевић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима