Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог



<<<12345>>>Total: 762  Displaying: 11 - 20

Афоризми Миодрага Тасића: Скрајнуте мисли II

Миодраг Тасић 02.04.2023.

Изградњу српских ауто-путева највише поздрављају они који њима никада неће проћи!

Опширније

Коментара: 0

Станиславкина борба с алексиначким ветрењачама

Станиславка Милићевић 02.03.2023.

Станиславка Милићевић је власница двособног стана у Алексинцу, у улици Војске Југославије бр. 40 Đ, стан бр. 16. Стан је у поткровљу. Сама стамбена зграда у којој се налази поменути стан није квалитетно урађена,  исто тако, нередовно се одржава.

Опширније

Коментара: 0

Време успона и падова

Миодраг Тасић 28.02.2023.

Можда наслов текста и није баш најисправнији? Макар у последњих десет година. Јер, у протеклој деценији углавном је било успеха. На свим пољима.

Опширније

Коментара: 0

Молитвени доручак

Миодраг Тасић 06.02.2023.

Има једна моћна земља у којој се много полаже на науку. Велике новце дају тамо у истраживање космоса, у медицини, физици, хемији, у наоружање...

Опширније

Коментара: 0

Чувај се Западњака и кад дарове носе

Миодраг Тасић 19.01.2023.

Много пута изречена истина. Додуше, потекла је званично из старе Грчке.

Опширније

Коментара: 0

Прође лето двадесет друго!

Миодраг Тасић 28.12.2022.

Није лето тридесето. О њему је певао певач, хармоникаш и композитор Новица Неговановић. Овде је реч о 2022. години. Ко ће о њој певати, и да ли ће година која управо измиче бити запамћена по песми, видеће се.

Опширније

Коментара: 0

Ко се задњи смеје...

Миодраг Тасић 05.12.2022.

У мору догађаја од судбинског значаја по земљу Србију и њен несрећни народ, попут непријатељских дронова који снимају стратешке циљеве у Србији, мукотрпну борбу у вези регистарских таблица на Косову, већ пословичних атентата, несташице енергије, инфлације, повећања каматне стопе, што посебно брине бројне кориснике банкарских кредита, насиља у школама и на улици, најезде илегалних миграната, скоро да су незапажено промакле две иницијативе на политичкој сцени Србије.

Опширније

Коментара: 0

Су чим ћете изаћ пред Милоша?

Миодраг Тасић 20.10.2022.

Притисци такозванаг Запада да Србија усклади своју спољну политику са земљама чланицама Европске уније, као и онима које су на путу за чланство у ту исту Унију, а Србија, јел' те, деценијама изгара ка Европи која нема алтернативу, заправо је еуфемизам да Србија уведе санкције Русији.

Опширније

Коментара: 0

Година скоро прође

Миодраг Тасић 30.09.2022.

Ако се неко још сећа, превремени републички избори у Србији одржанису 3. априла текуће 2022. године? У међувремену, након више пута поновљених избора на гласачком месту у Великом Трновцу, некако је оформљена нова скупштина.

Опширније

Коментара: 0

Смеј се, смеј, увек се смеј!

Миодраг Тасић 20.09.2022.

Више деценија стара песма Мирослава Илића нимало није изгубила на актуелности. Напротив. Треба се смејати увек и на сваком месту. Јер смех јеn лек. Ако хоћете да будете здрави, да вам је лепо, да сте привлачни и пожељни, само се насмејте. Гласно, од срца и из дубине бијела грла!

Опширније

Коментара: 0

<<<12345>>>Total: 762  Displaying: 11 - 20

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима