Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Скандалозно: Суд узурпирао и оградио тротоар

rss

09.02.2014.

Проблеме са паркирањем у граду први су почели да решавају службеници општинског суда.
Овом приликом нису водили рачуна о безбедности пролазника, што је револтирало грађане.

Скандалозно: Суд узурпирао и оградио тротоар

Наиме, пре пар дана су постављени стубићи и ланци којима је онемогућен приступ другим возилима, али и пешацима.

Тротоар испред суда је годинама ван своје основне функције и не служи за безбедан пролазак пешака. На њему су увек паркирана возила, како запослених у државним службама, тако и онима који не успевају да нађу друго паркинг место.

Овим путем највише пролазе деца, како основношколци, тако и средњешколци, али и деца која иду у предшколску установу. Сви они су принуђени да се крећу коловозом.

На пешачком прелазу постоји и тзв "рампа" за инвалиде, али је она сада тотално без функције. Са друге стране, она уопште нема функцију, будући да о изградњи рампе на степеништу нико не брине.

Из свега наведеног, можемо закључити да судским органима уопште није стало до грађана, ни до инвалида, а најмање брину о деци. Без обзира ко је ово поставио, сигурно је имао сагласност судских власти.

Надамо се да и други органи власти неће поћи овим путем и вршити демонстрацију силе. Уз то, надамо се и да ово не спада у понуђена решења по студији о стационарном саобраћају, а која је плаћена пола милиона динара. То би, онда била стварно, "генијална" решења.


# суд саобраћај пешаци деца инвалиди
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима