Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пут Мозгово – Црни Као

На иницијативу мештана месне заједнице Мозгово и Црни Као, као и представнике општине Алексинац и општине Ражањ асфалтиран је пут у дужини од 4 км.

Опширније

Смеј се, смеј, увек се смеј!

Више деценија стара песма Мирослава Илића нимало није изгубила на актуелности. Напротив. Треба се смејати увек и на сваком месту. Јер смех јеn лек. Ако хоћете да будете здрави, да вам је лепо, да сте привлачни и пожељни, само се насмејте. Гласно, од срца и из дубине бијела грла!

Опширније

Обележавање педесете годишњице уписа студената Педагошке академије

Поводом обележавања 50 година од уписа првих редовних студената Педагошке академије "Душан Тривунац" у Алексинцу одржаној у О.Ш. " Вожд Карађорђе у Алексинцу, један од студената се обратио присутнима следећим речима

Опширније

Нови тренер мушког рукометног клуба

Бојан Стефановић - КУЗЕ - нови тренер мушког рукометног клуба, ускоро почиње са радом школа рукомета

Опширније

Од септембра немачки језик у основној школи ,,Вук Караџић" у Житковцу

Уз сагласност Школске управе, наша школа је постала прва школа у општини која је својим ученицима омогућила да од петог разреда крену са учењем немачког језика.

Опширније

Скрајнуте мисли

1. Мозак је у Србији на цени; поховани мозак у ресторанима чак је скупљи од џигерица или димљених црева! 2. Једанпут у животу прешао сам Рубикон. Штавише, због ниског водостаја просто сам га прегазио! 3. Нисмо дошли до краја. Још смо на почетку! 4. Тешко је додирнути дно ако пливате у фекалијама! 5. Ако си наумио да промениш свет, промени државу! 6. Догорело до ноката, али то једино не осећају они који су дубоко умочили прсте у мед! 7. Употребу свињског меса у људској исхрани треба хитно…

Опширније

Варвари против цивилизације

Оружани сукоб на простору Украјине, који Руси називају специјалном операцијом, а сама Украјина га тумачи агресијом, ратом, па све до навода демократских западних земаља који овај сукоб понекад означавају и геноцидом над украјинским народом а руског председника Путина изједначавају с Хитлером, заиста ствара велике недоумице код неупућеног посматрача. Какви су у огромној већини ма где живели.

Опширније

Шарпланинац убио Kристину

Основно јавно тужилаштво у Алексинцу подигло је оптужни предлог након трагедије у којој је Кристина Јовановић (68) из околине тог града настрадала од бројних уједа шарпланинца.

ОпширнијеПријатељи сајта

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима