Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Здравље

<< < 6  7  8  9  10  11  12  13 > >>Total: 131  Displaying: 81 - 90

Tехнологија која показује медицинским сестрама где су вене

Dr Марко Јовановић 01.12.2014.

Овај ручни инфрацрвени уређај служи да се добровољно давање крви олакша.

Опширније

Коментара: 0

Цимет зачин од коре дрвета

Предрагс 26.11.2014.

Цимет је зачин који се добија од коре дрвета. Има неколико врста из исте породице цимета. Најпогоднији за људску исхрану је цејлонски цимет. Он се као зачин користи за припрему слатких и сланих јела. У продаји се може наћи у два облика, као штапићи и прах цимета.

Опширније

Коментара: 0

3 биљна чаја са изузетним здравственим предностима

Денис 16.11.2014.

Вековима су људи испијали биљне чајеве да би побољшали здравље. Ако смо нервозни шоља топлог чаја од камилице ће нас умирити. Ако нам је стомак немиран чај од нане ће средити наше варење. А многи пију свакога дана шољу (или две) чаја од хибискуса како би одржали крвни притисак под контролом. Урађено је неколико научних студија о здравственим користима биљних чајева. Али недавна студија у САД-у потврдила је оно што су многи знали али нису могли да докажу - биљни чајеви имају много…

Опширније

Коментара: 1

Да ли узимате довољно влакана?

Денис 15.11.2014.

Шта је влакно? Где могу да га набавим и које су његове здравствене користи? Док водећи нутриционисти и истраживачи покушавају да пронађу одговоре на ова горућа питања, једна ствар је сигурна; влакна су веома важан део наше исхране. Такође, влакна су битна да одрже гастроинтестинални тракт здравим тако што подстичу здраве бактерије.

Опширније

Коментара: 0

Здравствене предности рицинусовог уља

Денис 12.11.2014.

Да ли сте знали да је уље од семенки рицинуса једно од најздравијих? Иако је већини погрешна асоцијација на рицинус, ова биљка заиста има много битних предности за наше здравље. Између осталих, хладним цеђењем семенки рицинуса добијамо јако здраво и популарно рицинусово уље.

Опширније

Коментара: 1

Пробуди се!!!

Ненад Ђурић 31.08.2014.

Као што знате, постоји пет белих смрти: брашно, шећер, со, маст и млеко. То је дрога које је легализована. Ако си здрав, нико ти ништа не може, ако зависиш од нечега, онда ти могу...

Опширније

Коментара: 1

Нове услуге у алексиначком Дому здравља

Д. Остојић 06.07.2014.

Ситуација за српско здравтсво је све тежа, али се ипак проналазе ентузијасти који желе да унапреде ситуацију и помогну пацијентима да им одређене услуге буду што приступачније.

Опширније

Коментара: 0

Отровне материје у пеленама

Православна породица 27.06.2014.

У беби пеленама за једнократну употребу налази се 50 разних штетних хемикалија, од којих су три изузетно токсичне. Оне исушују кожу, успоравају зарастање рана, изазивају умор детета, а неки састојци делују као хормони и могу да изазову стерилитет код дечака – тврди фармацеут Вукосава Стевановић из Удружења „Фармацеутско језгро“ .

Опширније

Коментара: 0

Око 800 оболелих од карцинома у Алексинцу

Радио Алексинац 06.02.2014.

Тачан податак оболелих од малигних болести на подручју општине Алексинац не постоји. У удружењу “Љубав, вера и нада”, које се бави овом проблематиком, кажу да располажу незваничним подацима који указују да у нашој средини има око 800 болесника.

Опширније

Коментара: 4

Алексиначки Дом здравља добио акредитацију

26.12.2013.

Сертификате о акредитацији добило је данас 38 домова здравља у Србији, које је њиховим представницима уручила министарка здравља Славица Ђукић Дејановић.

Опширније

Коментара: 2

<< < 6  7  8  9  10  11  12  13 > >>Total: 131  Displaying: 81 - 90