ЗдрављеЗдравље
Претрага
cirilica | latinica

Здравље

<< < 5  6  7  8  9  10  11 > >>Укупно: 110  Приказано: 71 - 80

Београђанин савладао опаку болест: Победио рак плућа и помаже оболелима!

Зелене новине 26.12.2013

Први поглед на Дарка Стојаковића одаје здравог, брзог и виспреног младића пуног енергије. На његовом лицу се ни најмање не оцртавају трагови борбе за живот, која је трајала пуне четири године. Рак плућа установљен му је 2007. кад је имао 27 година, и тада је кренула његова битка коју је на крају, срећом, добио. Сада, на пијаци Бежанија свакодневно саветује људе који су се ухватили у коштац с раком како да га победе.

опширније

Коментара: 0

Шест намирница чије отпатке не треба бацати

Извор: Мондо 18.10.2013

Вероватно вам није пало на памет да користите љуску од лука за кување или да поједете кору наранџе, али одређени отпаци воћа и поврћа имају бројне позитивне ефекте на здравље нашег организма. Наравно, избегавајте прскане ствари...

опширније

Коментара: 0

Фиат Панда за Дом здравља

Јужна Србија Инфо 19.06.2013

Домови здравља у 52 локалне самоуправе, међу којима је и Дом здравља Алексинац, добили су 54 возила из донације Европске уније која треба да помогну у побољшавају услуга у збрињавању болесника.

опширније

Коментара: 0

Успешно завршена недеља здравља уста и зуба

04.06.2013

Недеља здравља уста и зуба је успешно завршена. По речима начелнице стоматолошке службе Алексинац, Др Милене Пешић, специјалисте превентивне и дечије стоматологије, била је ово једна од активности коју Стоматолошка служба спроводи током читаве године

опширније

Коментара: 0

Болница дотрајала, пацијенти задовољни?

Извор: РТС 10.04.2013

Након објава, видео снимака и анкета у којима се људи жале на критичне услове у алексиначком здравственом центру, своју репортажу објавила је и РТС. У њиховом извештају кажу да су пацијенти задовољни, што резултати наше анкете не потврђују, као и коментари на друштвеним мрежама. Велики број болесника је принуђен да се лечи изван општине.

опширније

Коментара: 5

Жутица се преноси и одласком на славу код оболелог

28.11.2012

У алексиначком крају где је од жутице типа А оболело укупно 113 особа, могу се очекивати нови случајеви оболевања од те заразне болести јер су славе организоване и у кућама у којима је било оболелих. Највећа епидемија жутице у последње 24 године.

опширније

Коментара: 0

Мамограф спреман, нема пара за техничара

Извор: Радио Алексинац 28.11.2012

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић изјавила је данас у Новом Саду да Министарство интезивно ради на решавању проблема недовољно стручно оспособљеног кадра за рад на јапанским мамографима.

опширније

Коментара: 1

Надничари пренели жутицу у Параћин

Извор: Вечерње новости 18.11.2012

Према првим налазима, двојица ромских младића донела заразу у село код Параћина. После свадбе у Мозгову, радили су као најамни радници у селу Дреновац

опширније

Коментара: 0

Проглашена епидемија жутице у Алексинцу

Агенције, Радио Алексинац 13.09.2012

Епидемиолошка служба Дома здравља у Алексинцу регистровала је 22 особе оболеле од жутице, од којих је 12 смештено на Клиници за инфективне болести у Нишу. Највећи број пацијената је из села Мозгово.Штаб за ванредне ситуације донео је мере које се односе на појачан надзор јавне хигијене, нарочито у школама.

опширније

Коментара: 0

Жутица хара алексиначким крајем

08.09.2012

У Алексиначкој општини 11 особа оболело је од заразне жутице. За још неколико пацијената чекамо поврду – каже за Смедиа портал начелник епидемиолошке службе Здравственог Центра у Алексинцу др Родољуб Живадиновић.

опширније

Коментара: 1

<< < 5  6  7  8  9  10  11 > >>Укупно: 110  Приказано: 71 - 80