Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Мала школа риболова 2014

rss

26.08.2014. Мића Димитријевић

"МАЛА ШКОЛА РИБОЛОВА 2014" КСР "ТРЊАНЕ" ПЕЦАЊЕ НА БОВАНСКОМ ЈЕЗЕРУ

Мала школа риболова 2014

Kлуб спортских риболоваца "ТРЊАНЕ" из Трњана, Општина Алексинац је у недељу 24 августа 2014.год., на Бованском језеру ,успешно реализовао практични део пројекта   "МАЛА ШКОЛА РИБОЛОВА", за ученике основне школе у Трњану.

На Бованском језеру је пецало укупно 29 деце, од којих већина деце никада није пецала. И сви су имали успешно ватрено крштење - наиме сваки мали риболовац је упецао понеку рибицу, неко више комада, неко мање, зависно како се ко снашао . Било је укупно 9 девојчица и 20 дечака. Десетак чланова КСР "Трњане" и неколико родитеља су пазили на децу и помагали су им код "мршења" система, везивања удица, храњења рибе......

Време нас је послужило, било је топло са мало ветра, а деца су углавном пецала деверикице, сунчице, бодорке, беовице и осталу белу рибу. Било је неколико крупнијих улова деверике и баш једна крупна сунчица - капиталац. Деца су већину риба вратила у воду. Сва деца су била презадовољна пецањем, посебно она која су први пут пецала и ухватила своју прву рибицу. После јутарње ужине за сву децу, после пецања, око поднева, за све учеснике је био скуван гулаш и испржена риба на таландари.

Цео пројекат је започет маја месеца када су деца одслушала теоријска предавања и добила на поклон риболовачки прибор (штап за пецање и пратећи прибор) До сада ни један риболовачки клуб на нишком региону, а на Бованском језеру није организовао масовније окупљање малих пецароша.

Напоменимо да је цео пројекат финансирала општина Алексинац. Kлуб спортских риболоваца "ТРЊАНЕ" из Трњана ускоро планира још масовније окупљање малих пецароша, из целе општине Алексинац у једној сличној акцији на Бованском језеру .

БИСТРО НА ВОДИ

KСР "ТРЊАНЕ" из Трњана 

 


# општина Бованско језеро школе Трњане риболов
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима