Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Иван из Алексинца, музичка икона Вићенце

rss

20.01.2020. vesti-online.com

Иван Драгичевић је родом из Алексинца, у Италији живи две године, а непуну годину је члан музичког ансамбла удружења Видовдан. Осим што је ангажован у нашем удружењу, Иван неколико месеци свира гитару у италијанско-српском бенду Етхереал Лус.

Иван из Алексинца, музичка икона Вићенце

Бенд је је недавно имао први концерт од како је Иван члан. У препуној сали у Алтавили, месту неколико километара удаљеном од Вићенце, Иван је био права музичка икона, а његова музика на гитарама светковина за присутне, па и Карла Дала Поцу, градоначелника Алтавиле, који га је јавно похвалио јер је једини свирао без нота.

У првом реду су седели Иванова мајка Горица и сви његови пријатељи из удружења Видовдан, као подршка на италијанско-српском концерту.

Дејан Митић, председник удружења, не кријући задовољство каже да има само речи хвале за Ивана.

– Он је изванредан гитариста и заслужио је сву публику која је била присутна и која је дугим аплаузом показала да препознаје његов квалитет. Пола чланова нашег удружења је било у сали да га слуша и ода признање својим присуством. Били смо заиста поносни на њега, јер га је похвалио Карло Дала Поца и захвалио му. Иван је представљао Србију, а нама је то врло битно, сваки позитивни гест и појављивање наших грађана је коцкица више у мозаику мењања ружне слике о нашем народу чему тежимо. То је тежак и мукотрпан посао, али ће уродити плодом – истиче Митић.

Ђорђо Сартори је Иванов колега из групе.

– Ми смо италијанско-српски бенд и публика је била таква. Поносимо се Иваном исто толико колико и Срби у Вићенци који га познају. Имамо дивну сарадњу и драго нам је што свира с нама. Ово је пример и потврда интеграције странаца у наше друштво и преко Ивана и његових пријатеља из дана у дан примећујем да сте ви Срби поштен и диван народ. Надам се скорој посети Србији јер смо радознали да упознамо Иванову отаџбину – каже Ђорђо.

Срце пуно поноса

О свом сину Горица је имала такве речи какве само мајка уме да изговори:

– Била сам најпоноснија мајка у том моменту, мојој срећи није било краја, срце пуно милине и поноса. Сваки аплауз ме је испуњавао задовољством и емоцијама од којих срце хоће да искочи из грудног коша, а очи не умеју да сакрију осећања. Сала је била препуна, није било више места ни за стајање, многи су из ходника и дворишта слушали музику. Његов таленат је одушевио присутне Италијане.

Аплаузи рекли све

– Била ми је важна и значајна подршка земљака на концерту. Кад имате неког свог осећате се моћнијим. Иако у полумраку не видите ко је, осећају се вибрације, као и код музике. Моје удружење је било у сали уз мене и то ми је уливало самопоуздање, а то није мала ствар када од вас странца очекују много. Стрепња да негде не оманете, није безначајна. Аплаузи су ми рекли све, одагнали сумњу, стрепњу. Задовољан сам јер су ме прихватили и бенд и италијанска публика – каже за „Вести“ Иван.


# Алексинац Италија
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима