Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Најава концерта музичке и позоришне трупе Alice in WonderBand у Алексинцу

rss

31.05.2020. Алексинац.нет

После дуге изолације изазване коронавирусом враћамо се редовним дешавањима у граду, а стижу и најаве културних догађаја. Први наступ за трупу Alice in WonderBand десиће се баш пред алексиначком публиком!

Alice in WonderBand / Фото: Игор Стевић

Извешће комични мјузикл "Kiss" који је већ побрао симпатије публике у Немачкој, Француској, Аустрији, Италији, Турској, Хрватској, Црној Гори, Босни, и, наравно, Србији. Наступиће 19. јуна у оквиру АЛЕФ-а. Представа је на редовном репертоару Српског народног позоришта у Новом Саду.

Сем овог наступа, можете пратити и први онлајн концерт музичке и позоришне трупе Alice in WonderBand 17. јуна у 21 час, преко онлајн платформе Artist Lockdown из Лондона. Већина светских музичара се одлучује да на овај начин настави континуитет и контакт са публиком. Сви који су претходних месеци проводили време у карантину, сада треба да се сете уметника који су несебично делили своје садржаје и да их подрже, а посебно независне, самосталне уметнике, који немају сталан извор прихода.

Концерт представља традиционалну музику из Србије и земаља Балкана у новим аранжманима кроз спој телесних перкусија и певања: културна баштина овог поднебља изведена на непосредан, узбудљив и несвакидашњи начин. Група Алице ин ЊондерБанд је успешно наступала у Немачкој, Француској, Аустрији, Италији, Турској, земљама региона и Србији.

Песме из Србије, Македоније, Црне Горе, Босне, Бугарске, Румуније, Албаније, Мађарске кроз мелодије, ритмове, али и текстове, описују карактеристичан свет и културу коју делимо, не само географски, већ емотивно и историјски, живећи на трусном подручју у сталним превирањима. Овај концерт ће вас напунити позитивном енергијом и вратити коренима.


# Центар за културу и уметност АЛЕФ Alice in WonderBand
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима