Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Због крађе каблова блокиран железнички саобраћај код Алексинца

rss

08.10.2014. Јужна Србија Инфо

Због крађе 26 прикључних каблова на међународној прузи Београд - Ниш, код села Грејач у Алексинцу, у квару је пет од шест путних прелаза у том рејону.

Због крађе каблова блокиран железнички саобраћај код Алексинца

Непознате особе покрале су прикључне каблове на пружним прелазима на међународној магистралној прузи Београд – Ниш између Алексинца и Грејача. ЈП Железнице Србије саопштило је да због тога не ради пет од шет пружних прелаза на овој деоници.

О крађи је обавештена полиција у Алексинцу и све службе "Железнице Србије". Цена једног оваквог кабла је око 19.000 динара, па је укупна штета око пола милиона динара.

У претходна три дана украдено је укупно 26 приључних каблова од којих и онај на улазу у Железничку станицу Алексинац и на тај начин онеспособљено свих шест прелаза.

Стручне службе Железнице су користечи прикључне каблове из залиха, успеле да оспособе један прелаз али је осталих пет и даље у квару јер резервних каблова више нема.

Како се наводи у саопштењу, у претходна три дана украдено је укупно 26 приључних каблова од којих и онај на улазу у Железничку станицу Алексинац и на тај начин онеспособљено свих шест прелаза.

Стручне службе Железнице су користећи прикључне каблове из залиха, успеле да оспособе један прелаз али је осталих пет и даље у квару јер резервних каблова више нема.

Железнице Србије саопштавају да је цена једног кабла 18.600 динара, те да је укупна штета претрпљена крађом преко пола милиона динара.

Пре само четири месеца украдено је 26 каблова, због чега су и тада били блокирани путни прелази. Тад Железнице Србије су саопштиле да је Алексиначкој полицији пријављена крађа, као и да је набављено 20 комада приључних каблова у вредности од 372.000 динара који су одмах уграђени. Међутим, и ти каблови су украдени.

До оспособљавања пружних прелаза, машиновође ће спроводити процедуру која укључује заустављање пред прелазом, упозоравање дугим звучним сигналом на наилазак воза, а затим пролазак прелаза најмањом могућом брзином.

 


# Београд Житковац саобраћај Железнице Србије Грејач пружни прелаз пруга
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима