Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Завршетак радова у улици Т. Ђорђевића вероватнo до краја године

rss

10.10.2012. Радио Алексинац

Радови на реконструкцији и изградњи улице Тихомира Ђорђевића у Алексинцу касне више од месец дана. Првобитно, било је планирано да се ова улица до 9. септембра потпуно оспособи за саобраћај, али ће највероватније њен завршетак бити пролонгиран до краја године.

Завршетак радова у улици Т. Ђорђевића вероватнo до краја године

Према информацијама из Дирекције за изградњу општине Алексинац касни се из два разлога.

- Ми смо на тој деоници имали групу извођача. На замени водоводне линије радила је екипа ЈП „Водовод и канализација“ Алексинац, на изградњи атмосферске канализације радило је водопривредно предузеће „Ћуприја“, а коловозе и тротоаре ради „Транскоп“ из Параћина. Кад је на једном градилишту више извођача, па један другоме сметају, а има и нешто непредвиђених радова, онда из оправданих разлога касни завршетак улице - објашњава в.д. директора Дирекције за изградњу општине Алексинац Драгослав Живадиновић.

Други разлог пролонгирања радова је и то што због кашњења исплате дуга извођачима од стране НИП-а они нису у могућности да наставе са радовима. У Дирекцији кажу да су са овим проблемом упознали ресорно министарство и надају се брзом решењу проблема.

Улица Тихомира Ђорђевића се ради у две фазе. Прва фаза обухватала је замену водоводних цеви, постављање канализације и превлачење асфалтом дела улице од Спортске хале до старог аутопута, а радове је финасирала општина Алексинац средствима из буџета.

Друга фаза радова односи се на део улице од Спортске хале до улице Душана Тривунца, односно до зграде СО Алексинац, а та деоница ради се средствима НИП-а и уз учешће општине од 10 посто. Вредност тих радова је око 41.000.000,00 динара.


# Алексинац општина Драгослав Живадиновић саобраћај Душана Тривунца СО Алексинац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима