Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Заједничка вежба специјалаца Србије и Грчке на стрелишту "Шуматовац"

rss

06.07.2019.

На стрелишту "Шуматовац" код Алексинца одржана је комбинована вежба тактичког нивоа, на којој су припадници специјалних јединица Војске Србије и Оружаних снага Републике Грчке демонстрирали ватрену оспособљеност и способност да ефикасно изврше задатке противпобуњеничке борбе уз употребу специјалног десанта.

Заједничка вежба специјалаца Србије и Грчке на стрелишту "Шуматовац"

Како је саопштило Министарство одбране Србије, вежби су присуствовали заменик команданта Здружене оперативне команде, генерал-мајор Илија Тодоров, командант Специјалне бригаде, бригадни генерал Мирослав Талијан, начелник Здружене оперативне команде за специјалне операције грчке војске, генерал-мајор Георгиос Цицикостас, војни изасланик Грчке у Србији, капетан бојног брода Харалампос Гавалас, и други гости.
 

Генерал Талијан истакао је одличан и синхронизован рад учесника вежбе на терену, док је генерал Цицикостас подвукао значај вежбе за унапређење обуке и одличну организацију целокупне заједничке обуке српских и грчких специјалаца.


На вежби се могло видети више сегмената, обједињених у целину, попут падобранског скока, блокаде рејона, хеликоптерског десанта уз помоћ ужета, противпобуњеничке борбе и борбе у урбаној средини. Вежба је осмишљена да развије и унапреди борбену способност и увећа интероперабилност специјалаца армија Грчке и Србије.

Извор: Вечерње новости

Фото: Министарство одбране


# Шуматовац Грчка војска Вечерње новости Министарство одбране
@mo_i_vs @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима