Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Вулин допремио помоћ Геронтолошком центру

rss

03.08.2014. извор: РТС, фото:Радио Алексинац

Министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин посетио је Геронтолошки центар "Јеленац" у Алексинцу, којем је уручио 2,5 тоне хуманитарне помоћи.

Александар Вулин фото:Радио Алексинац

"Када су грађани сигурни да ће имати мирну старост, то је показатељ да држава ради како треба. Ми чинимо све да наши корисници имају све што им треба", рекао је Вулин.

Вулин је рекао да је даншња посета део плана његовог министарства да сваке недеље уручује по једну траншу помоћи некој од установа социјалне заштите у Србији.

Он је рекао да ово министарство чини све да се хуманитарне донације ослободе пореза и да ће то ускоро и бити.

"Данашња помоћ нема везе са буџетом Србије, а донатори су за помоћ морали да плате порез као да су робу продали", рекао је Вулин.

"Помоћ коју смо добили биће већ данас употребљена у овом и у дому у Тешици где су смештени стари са менталним сметњама", рекао је директор Геронтолошког центра Драган Веселиновић.

Вулин је овом приликом подсетио на чињеницу да у Србији ради велики број илегалних домова за старе и да ће та ситуација врло брзо бири решена.

"Наш циљ није да затварамо домове, ми желимо да ту област уведемо у редовне токове: да се ради легално, да се људи пријављују, да се плаћа допринос држави и да стари буду смештани у условима који испуњавају стандарде", рекао је Вулин.

Вулин је указао и на незадовољавајућу демографску ситуацију подсећањем на резултате истраживањима по којима свака жена у Србији "у просеку има 2,8 побачаја и роди по 1,4 детета".

"Влада тренутно ради на изради закона о финансијској подршци породицама са децом и то је један од најважнијих закона који треба да усвојимо. Важнији је и од закона о раду", рекао је Вулин.

 


# донација Тешица Александар Вулин Јеленац геронтолошки центар Драган Веселиновић
@VulinAleksandar @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима