Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Вртићи без граница

rss

19.07.2012. Извор: РТС

Алексинац је један од пет градова у Србији, у којима УНИЦЕФ и Министарство просвете реализују пројекат "Вртићи без граници". У нови вртић већ је кренуло двадесетак малишана из осетљивих и маргинализованих група.

Вртићи без граница

На листи чекања за место у једином вртићу у Алексинцу је више од две стотине малишана. Нови вртић решиће велики проблем многих роситеља који су, што је новина, укључени у креирање програма васпитања деце.

У новом вртићу, у којем тренутно има двадесетак малишана узраста од три до пет и по година, из осетљивих и маргинализованих група, примењује се алтернативни вид васпитања. Деца су у вртићу три сата дневно.

Директорка предшколске установе "Лане" Аница Павловић каже да родитељи дају иницијативу шта би желели да деца науче, а да је највећа пажња посвећена социјализацији и практичним активностима.

Поред државе и Уницефа, отварање вртића помогла је општина која је обезбедила простор, док је компанија Икеа поклонила намештај.

Председник општине Алексинац Иван Димић каже да је циљ да се смањи број деце на чекању, али да је то веома тешко с обзиром на мали буџет општине. Због тога је ово, како каже, од велике користи и за град.

Захваљујући донацији Новака Ђоковића, амбасадора Уницефа за рани развој, уз вртић у Алексинцу, али и преосталим градовима, биће изграђена игралишта.



# председник општине Иван Димић буџет општина вртић Аница Павловић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима