Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Возач без дозволе прегазио пешака

rss

02.12.2008. Б. Јаначковић - К.Каменов

Возач без дозволе прегазио пешака

Слађана Миленовић (28) из Житковца код Алексинца погинула је на регионалном путу када је на њу „мерцедесом” налетео Милан Јанковић (18) из Житковца који је возио иако нема возачку дозволу. Несрећа се десила 29. новембра око 17.50, а несрећна жена је од задобијених повреда главе преминула на лицу места.

Истражни судија Општинског суда у Алексинцу Небојша Цолић након саслушања одредио је јуче притвор до 30 дана Јанковићу због сумње да је починио тешко дело против безбедности саобраћаја. Слађанина ћерка, која ће 9. децембра да напуни шест година, још не зна да је остала без мајке, која је у недељу сахрањена на гробљу у родном селу Глоговица код Алексинца. Тога дана несрећна жена је са пријатељицом пошла од Алексинца до оближњег Житковца у посету другарици. Кретала се десном страном пута када ју је с леђа „мерцедесом” покосио Јанковић. Кућа Слађаниних родитеља у Глоговици завијена је у црно. Сима и Драгица Јовић, отац и мајка настрадале жене, као и брат Срђан, неми од бола. Кажу да је трагедија могла да буде већа да је и мала Кристина кренула са мајком тога дана до Житковца.

- На Слађанин позив сам у суботу дошао до Алексинца по унуче и видео се накратко с њом. Рекла ми је да мора дуже да остане на послу. Нисам имао појма да ће после посла да иде у Житковац. Ех, да сам знао шта ће да се деси, остао бих цео дан с њом - кроз сузе прича отац Сима.

Слађанин супруг Владимир Миленовић каже да још не знају како да ћерки кажу да јој је мајка погинула и да не знају детаље несреће.

Слађана је радила у једном угоститељском објекту на алексиначкој пијаци и после посла је кренула са другарицом у посету, а мене је полиција пронашла на послу око 20 часова да ми кажу да је настрадала. Страшно је то што је њено беживотно тело лежало три сата у каналу поред пута, покривено ћебетом. Као да се ради о кучету. Могла је полиција брже увиђај да уради - огорчен је Слађанин супруг Владимир Миленовић.

Нишка полиција јуче је издала званично саопштење у којем се каже да је узрок незгоде неприлагођена брзина кретања Јанковићевог возила који уз то и не поседује возачку дозволу, као и непрописно кретање пешака коловозом. Јанковић је, како сазнајемо, на саслушању код истражног судије - изјавио да су га у моменту несреће заслепила светла аутомобила који је наилазио из супротног смера. Он је казао да је у том тренутку возио око 70 километара на час, али ће се тачна брзина утврдити вештачењем. Након несреће он је побегао с лица места кући, да би се након тога, 15 минута касније, сам пријавио полицији.

http://www.blic.rs/hronika.php?id=68129


# Житковац Глоговица саобраћај аутомобил Небојша Цолић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима