Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ванредно стање и даље важи - пријавите штету на време

rss

28.06.2011. Извор: Општина Алексинац

- Данас у 10 часова одржана је 7. седница Штаба за ванредне ситуације.
- Ванредна ситуација и даље на снази
- Пријава штете до 4. јула

Ванредно стање и даље важи - пријавите штету на време

Како је речено на седници, ситуација у општини Алексинац се полако нормализује, али је ванредна ситуација и даље на снази јер је штета нанета јавној инфраструктури, јавним, привредним и приватним објектима, као и пољопривредним површинама огромна.

Из алексиначког ЕПС-а синоћ је потврђено да је напором свих надлежних институција високонапонски далековод из Ниша оспособљен, тако да ће грађани општине Алексинац имати уредно снабдевање електричном енергијом. Оно што предстоји јесте уклањање евентуалних кварова на нисконапонској мрежи, а потом и здравствена заштита становништва, јер због струје које није било од петка, треба бити обазрив са храном из замрзивача.

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац формирана је и 17-очлана Комисија за процену штете настале јаким невременом. Комисија ће извршити процену штете на јавној инфраструктури, јавним, привредним и приватним објектима, као и пољопривредним површинама.

Иначе, приликом јучерашње посете општини Алексинац, заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић обећао је да ће Влада Републике Србије помоћи у санирању штете на свим подручјима погођеним јаким невременом.

Одељење за привреду и локално економски развој општине Алексинац сачинио је мапу на којој је приказана територија општине Алексинац оштећена услед јаког невремена. Црвена боја на мапи приказује област која је погођена јаким градом. Процењује се да је уништено више од 5 000 ха пољопривредног земљишта.


О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Обавештавају се грађани општине Алексинац да своје захтеве за накнаду штете, настале услед јаког невремена које је 24. јуна 2011. погодило нашу општину, могу поднети у својим месним канцеларијама или згради Општинске управе општине Алексинац, најкасније до понедељка 4. јула 2011. године у 15 часова.



# Алексинац Ивица Дачић Влада Републике Србије ванредна ситуација
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима