Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Усвојен буџет за 2015. годину

rss

18.12.2014. Општина Алексинац

На данас одржаној 26. седници Скупштине општине Алексинац усвојен је ребаланс буџета општине Алексинац за 2014. као и нови буџет за наредну 2015. годину.

Усвојен буџет за 2015. годину
Предлогом Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Алексинац за 2014. годину извршено је усаглашавање планираних прихода буџета са очекиваним остварењем до краја буџетске године. У том смислу, извршено је умањење текућих прихода буџета за 10,72 милиона динара, док се сопствени приходи буџетских корисника увећавају за 523.679 динара, на основу чега се укупни приходи буџета за 2014. годину утврђују у износу од 1.365.151.000 динара, што представља умањење за 10.196.000 у односу на важећу Одлуку.

У складу са Законом о буџетском систему, буџет општине Алексинац за 2015. годину урађен је као програмски буџет, што значи да су расходи и издаци садржани у посебном делу и распоређени по утврђеним програмима којих има 15, и који се даље рашчлањују кроз програмске активности и пројекте. Предлогом ове Одлуке текући приходи и примања буџета пројектовани су у износу од 1.143.885.500 динара, што представаља задржани ниво пројектованих прихода за 2014. годину, односно незнатно увећање од 3.874.270 динара.

У наставку седнице највише речи било је програмима пословања и финансијским плановима општинских јавних предузећа за 2015. годину.

Чак четири тачке дневног реда односиле су се на ЈНИРТВП „Реч радника“. Поред програма пословања за наредну годину, донета су и решења о разрешењу старог и постављењу новог вршиоца дужности директора овог предузећа. На место досадашње директорке Александре Симић именован је нови вршилац дужности директора, Новица Драгићевић, дипомирани инжењер елетронике из Алексинца. На седници је било речи и о предстојећој приватизацији овог предузећа. У складу са новим Законом о јавном информисању и медијима, којим је прописано да сви издавачи који се претежним делом финансирају из јавних прихода морају бити приватизовани, одлучено је да се приватизација овог медија спроведе кроз модел продаје капитала методом јавног прикупљања понуда са јавним надметањем, с обзиром да на недавно завршеном јавном позиву за продају овог предузећа није достављено ни једно писмо о заинтересованости.


# буџет општина Реч радника Новица Драгићевић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима