Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Кон: У дому у Кулини 64 заражених, нема теже оболелих

rss

17.04.2020. Нова, РТС

У дому у Кулини, где борави 296 штићеника ометених у развоју, заражено је 50 корисника и 14 здравствених радника.

Предраг Кон, Танјуг

"Одвојен је посебан павиљон за заражене, изолација у изолацији. Тамо нема тешких случајева, ситуација је под контролом", каже Кон.

У дому за смештај одраслих лица у Кулини позитивне на коронавирус су 64 особе, од чега су већином штићеници тог дома, рекао је епидемиолог Предраг Кон и навео да нико од зарежених нема тешку клиничку слику и нема потребе за њиховом посебном хоспитализацијом.

Кон је на конференцији за новинаре Кризног штаба објаснио да су од укупно 296 штићеника и 206 запосених у том дому короном заражено 64 особе, од чега је 14 здравствених радника који раде у том дому.

“У оквиру дома је направљен карантин, у који су смештени заражени. Међу њима нема тешких случајева, па нема потребе за неком посебном хоспитализацијом” навео је Кон.

Према његовим речима, у дом ће бити упућене две медицинске сестре као појачање и мобилни рендген апарат.

У установама социјалне заштите широм Србије коронавирусом  је, према његовим речима заражено је 312 корисника и 70 запослених.

Корисници у таквим установама, за које постоје процене да могу бити потенцијални преносиоци, смештени су у изолацију, а такви запослени су у кућној изолацији, рекао је Кон.

Коронавирус је потврђен у дому “Стара пруга” на Умци, “Доживети стоту” у Земуну, Геренотлошпком центру Ниш, Геронотолошком центру Крушевац, дому за смештај одраслих “Нана” у Београду, дому за одрасле “Нада” у Беогаду, дому за ометене код Блаце – Трбуње, дому за одрасле Кулина, дому за старе “Смедерево”, у домском одељењу за смештај старих и одраслих у Новом Пазару,  у смештају за одрасле “Елит хом стар” у Прогару, у Ескулап центру у Нишу, Центру за заштиту одојчади у Беогаду, дому за старе “Сунчев брег” у Београду  и у Градском центру за социјални рад у Београду.


# Дом Кулина коронавирус Предраг Кон
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима