Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Трошење пара, туча актера филма и други скандали око премијере филма "Зона Замфирова" у Алексинцу

rss

09.02.2017.

Много буке је било око премијере филма Зона Замфирова, други део, у Алексинцу. Наводно се глумац Милан Васић побио с продуцентом филма Мирославом Мишком Митићем.
Сада сазнајемо да су све то "платили" грађани Алексинца.

Трошење пара, туча актера филма и други скандали око премијере филма "Зона Замфирова" у Алексинцу

Чини се да је филм најављиван као ни један до сада. Радило се о претпремијери, па су грађани са југа Србије могли овај филм да погледају пре београдске премијере.

На првој пројекцији филма у Алексинцу Васић напао Мирослава Мишка Митића јер му се није допао распоред градова које мора да обиђе с екипом филма.

- Филм је одлично прихваћен код публике. Хале и биоскопи су пуни иако је београдска премијера тек 24. јануара. Иако све иде по плану, у Алексинцу је дошло до курцшлуса кад су се потуку Мишко и Милан Васић. Обојица су попили, а Васићу се није допао распоред градова које мора да обиђе с екипом филма, па је ушао у сукоб с Митићем. Ни један ни други нису бирали речи, па су насрнули један на другог. Пало је кошкање и гуркање, а онда и туча. Због скандала је отказана конференција за медије, која се одржава у сваком граду у којем се филм приказује - прича извор Курира који је присуствовао инциденту.

Продуцент филма потврдио је да је дошло до туче између њега и Васића.

- Да, све је тачно! Милан ме је претукао! Једино што ме теши у целој причи је што је филм „Зона Замфирова други део“ на претпремијерама у Сенти, Врању, Алексинцу и Пироту досад погледало више од 10.000 гледалаца - изјавио је Митић за Курир.

За разлику од њега, Милан Васић тврди да у Алексинцу није било инцидента и да приче о тучи пласирају конкуренти којима смета успех и другог дела „Зоне Замфирове“

- Ако можеш да се тучеш и певаш до пет сати, онда свака част. Ко је то, бре, измислио да се тучемо продуцент и ја, а ми живимо фантастично. Постоји можда снимак где се нас двојица љубимо и грлимо. Неко жели да минира наш филм. У животу се никад нисам закачио, а да јесам, сео бих у ауто и вратио се у Београд. Цела екипа је у сјајним односима - поручио је тада Васић.

Трошење народних пара

У нашу редакцију је стигла имејл порука о трошковима ове представе.

У мејлу се наводи да је трошкове око смештаја, хране и пића сносила Општина Алексинац, а да је износ од 200.000 динара, колико су трошкови износили, расипање пара за једну сиромшну општину као што је Алексинац, која има 57% незапослених и налази се у групи најнеразвијенијих општина, пише портал Јутарњи гласник, који нам је проследио текст ове поруке.

"Након премијере у Алексинцу, екипа филма је била гост хотела Босфор.

Смештај, храну и пиће у износу од 200.000 динара платила је општина Алексинац.

Нажалост, то је озбиљан износ за једну сиромашну општину Алексинац која има 57% незапослених и налази се у групи најнеразвијенијих општина.

Зар није расипање пара платити 200.000 динара из буџета за такве намене.

У исто време грађани општине су плаћали економску цену улазнице за период од сва три дана.", стоји у овом мејлу.

Према незваничним изворима, ова информација је тачна. Изгледа да је постало уобичајено да се новац пореских обвезника троши по сопственом нахођењу. Троше се милионски износи и додељују људима блиским владаћујој структури.


# буџет општина Центар за културу и уметност филм Зона Замфирова филм Милан Васић
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима