Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Трагедију сменила беда

rss

06.08.2012. Извор: РТС

Отац трагично настрадалог Марка Ристића који је, после два месеца потраге, пронађен у Моравици, има још двоје деце која су у хранитељским породицама, јер их је мајка напустила 2003. године. После свега што се десило он је без посла и у дуговима.

Трагедију сменила беда

Два месеца трајала је потрага за једанаестогодишњим Марком Ристићем из Алексинца, чије је тело пронађено у реци Моравици.

Та трагедија скренула је пажњу на живот породице несрећног дечака. Отац покојног Марка, Слађан Ристић, има још двоје деце која су у хранитељским породицама.

Мајка их је напустила 2003. године, а тридесетседмогодишњи Слађан, од Маркове смрти, живи сам у кући у Алексиначким рудницима.

"Помагали су ми људи одавде, наши мештани", каже Слађан Ристић, "сви јавни медији, једна фоткопирница из Алексинца и делимично Центар за социјални рад."

Слађан је незапослен, последњи озбиљан посао морао је да напусти када је Марко због погоршања болести враћен из хранитељске породице.

Центар за социјални рад у Алексинцу је у том периоду помагао, али сада су Слађанова права другачија.

Био је корисник новчане социјалне помоћи до 30. јуна 2012. године, наводи социјална радница Мирјана Дамјановић: "Сада има паузу до септембра, јер по закону ту помоћ, као радно способно лице, у календарској години може да користи девет месеци.

Дугови су се нагомилали још од потраге, сада Слађан жели да Марку подигне пристојан споменик.

"Љут сам на самог себе, јер да у овим годинама будем без посла - то је мало нелогично", каже Ристић, "али и на систем у држави, јер не могу да верујем да нема ама баш ниједно радно место."

У општини Алексинац, са стопом незапослености од 40 одсто, посао тражи више од седам хиљада људи.



# незапосленост Центар за социјални рад
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима