Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Свечано отварање балон хале у Алексинцу

rss

06.06.2020.

Министарка без портфеља у Влади Републике Србије задужена за демографију и популациону политику заједно са председником општине Ненадом Станковићем свечано је отворила балон салу која је изграђена иза Хале спортова.

Фото: Општина Алексинац

Свечаном отварању присуствовали су и Ненад Перуничић - државни секретар у Министарству омладине и спорта, Драгана Сотировски - начелница Нишавског управног округа и Чедомир Ракић - заменик председника општине.

Сала ће првенствено бити намењена ученицима предшколског узраста и ученицима од првог до четвртог разреда.

Средства за реализацију обезбедили су Министарство за демографију и популациону политику и локална самоуправа.

Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику проф. др Славица Ђукић Дејановић обишла је данас предшколску установу ,,Лане“ у Алексинцу, где је отворила новоизграђену балон салу.

,,Из средстава Кабинета на чијем сам челу прошле године смо издвојили око 16 милиона динара, за реконструкцију крова и фасаду вртића који похађа око 180 малишана, јасленог узраста и старије предшколске групе који сада имају неупоредиво боље услове за боравак. Ове године издвојили смо и око 3,6 милиона динара за набавку комби возила за ову установу. На овај начин растеретићемо родитеље довођења и одвођења деце у вртић, омогућићемо већи обухват деце млађег узраста предшколским образовањем, као и редовност похађања припремног предшколског узраста,“ навела је министарка Ђукић Дејановић.

Иначе, из средстава Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политку, у претходне четири године, издвојено је 180 милиона динара за Нишавски округ, од чега је општина Алексинац добила 45 милиона динара.

У циљу повећања доступности информација и развоја културе читања издвојена су средства и за тзв. библиобус, библиотеку на точковима која ће посећивати места у околини Алексинца.

,,Библиобус представља праву библиотеку на точковима која ће посећивати Алексинац и околна места, где ће деца и остали заинтересовани грађани имати прилику да позајмљују књиге. На овај начин ћемо дати допринос ширењу културе читања и образовања,“ истакла је министарка Ђукић Дејановић.

Отворена и реновирана фискултурна сала у Житковцу

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић данас је свечано отворио фискултурну салу у ОШ "Вук Караџић" у Житковцу.

Свечаности су присуствовали и председник општине Алексинац Ненад Станковић и посланик у Народној скупштини Далибор Радичевић.

Средства за реконструкцију фискултурне сале обезбедила је локална самоуправа.

Извор: Општина Алексинац / Блиц


# председник општине Чедомир Ракић Далибор Радичевић Славица Ђукић-Дејановић Ненад Станковић хала спортова
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима